Recensie: The White Rattlesnake – Snake Oil

 

The White Rattlesnake - Snake Oil

The White Rattlesnake – Snake Oil
Format: CD – Digital / Label: La Forge Studio Records
Release: 2021

Tekst: Peter Marinus

Een garageblues album dat ontzettend intens en smerig klinkt

Garageblues hoort smerig te klinken! En dat heeft het Franse duo the White Rattlesnake uit Chambéry duvels goed begrepen! Clément Maymard (zang, gitaar) en Frédéric Pepin (drums, zang) raggen zich namelijk op hun debuutalbum ‘Snake Oil’ het snot voor de ogen.

Het resultaat is een garageblues album dat ontzettend intens en smerig klinkt.

Meteen in de opener We All Want It wordt de toon gezet in een zeer sompig funky garagebluesnummer met zweterige grooves en loeiend hard slidegitaarspel.

Mister Mat, oftewel Mathieu Guillou, verleent vocale bijstand in het brandend riffende en smerige Let Me Draw. Sitting is een John Lee Hooker-achtige rauwe boogie waarin ook het lome boogiegeluid van ZZ Top opduikt.

Happy Motherfucker doet de titel alle eer aan want is een gruizig vies groovend nummer, dat gevoerd wordt door de gore snijdende slidegitaar van Clément Maymard.

Where Did You Sleep Last Night is een Leadbelly nummer, dat vooral in de uitvoering van Nirvana bekend werd. Bij the White Rattlesnake is het een broeierig traag schroeiend nummer geworden. In St. James duikt een Led Zeppelin-achtige intensiteit op in een vurig snijdend sliderocknummer.

Make Me Feel All Right is niks meer, maar vooral njiks minder, dan een wilde ADHD boogie met het duo, dat niets ontziend om zich heen rifft.

Piece Of Life klinkt dreigend en vibrerend met een desolaat Nirvana geluid. Na de smerige lome riffer My Girl Is A Witch houdt het duo zich enigszins in in New Beginning. Een vrij soulvolle blues met rauwe gastvocalen van Nohémie Latis.

Eigenzinnig als dit duo is sluiten ze af met een ukelele cover van de Elmore James klassieker It Hurts Me Too.

Een heerlijk en tegelijkertijd smerig goor debuut van the White Rattlesnake.

Tracklist:
01. We All Want It
02. Let Me Draw
03. Sitting
04. Happy Motherfucker
05. Where Did You Sleep Last Night
06. St. James
07. Make Me Feel All Right
08. Piece Of Life
09. My Girl is A Witch
10. New Beginning
11. It Hurts Me Too

Website: https://www.facebook.com/TheWhiteRattlesnake