Recensie: The Wake Woods – Treselectra

 

The Wake Woods - Treselectra

The Wake Woods – Treselectra
Format: CD / Label: Jayfish Records
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

Met het Berlijnse trio The Wake Woods hebben we de zoveelste nieuwe loot aan de alsmaar groeiende Classic Rock boom te pakken! In dit geval Classic Rock, die stevig in de glamrock geworteld is met enkele uitstapjes richting psychedelica en Queens Of The Stone Age.

Ingo Siara (zang, bas), zijn broer Helge Siara (gitaar, piano, keyboards, harmonica) en Sebastian Kuhlmey (drums) debuteerden in 2015 met het album ‘Get Outta Way’ en zetten op hun nieuwste album de toen begonnen  richting krachtig rockend voort.

Het album werd geproduceerd door de van o.a. Billie Eilish en J. Masci bekende Fabio Buemi en kent gastoptredens van zangeres Lisa Lystam (Sienna Root, Heavy Weather) en trompetist Kelly O’Donahue.

Het is gelijk goed raak met Take The Money And Run. Een opwindend raggende rocker voorzien van een energiek rauw garagepunk geluid.

In Electric Boogie is gekozen voor een donker broeierig glamrock geluid met een hoog T.Rex en Norman Greenbaum (‘Spirit In The Sky’) gehalte en de zwaar zoemende fuzzbas in een belangrijke rol.
Het hoekig dreunende Mr. Wizard gaat meer de rockkant van the Queens Of The Stone Age op, compleet met een meebrulbaar refrein.

Na het loom groovende Paycheck volgt er een psychedelisch Beatles-achtig rustpunt met All Of My Life, compleet met “achterstevoren tapes”.
Daarna wordt er weer stevig gebeukt in de mix van garagepunk en glamrock van Hole In The Sun.

De gelaagde trompetten van Kelly O’Donahue zorgen voor een warm tapijt in het dreigend groovende en psychedelische Another Way To Rule The World. In Magic Mushroom is een mix van broeierige Creedence Clearwater Revival en Stones riffs te horen.

Het lome donkere Sweet Silence sluit het album intiem af.

Een lekker overtuigend rockend album van een energiek Duits trio.

Tracks:
01.Take The Money And Run
02.Electric Boogie
03.Mr. Wizard
04.Paycheck
05.All Of My Life
06.Hole In The Sun
07.Another Way To Rule The World
08.Welcome To The Sanatorium
09.Sweet Silence

Website: https://www.thewakewoods.de/