Recensie: The Ragged Roses – Do Me Right

 

The Ragged Roses – Do Me Right
Format: CD / Label: Rootz Rumble
Release: 2021

Tekst: Gerrit Schinkel

De nieuwe Belgische band The Ragged Roses is ontstaan uit de in 2015 in Leuven opgerichte band Shotgun Sally. In die band waren nogal wat wisselingen in de samenstelling en de muzikale focus veranderende van covers naar het spelen van eigen songs. Daarom werd besloten om hun debuutalbum ‘Do Me Right onder de nieuwe naam The Ragged Roses uit te brengen.

De band bestaat nu uit zangeres Katrien Proeyen, gitarist Bart Rico Ulens, contrabassist, saxofonist en pianist Sebi Lee en de nieuwe drummer John Bekkers. Drummer op het album is de oude drummer Jimmy van Iersel  

De band omschrijft hun muziek als volgt: Neem twee liter Wanda Jackson, twee liter Etta James, een shot Dick Dale, een snuifje Crambs, en een pintje Nick Curran. Het geheel door elkaar mixen, roeren, schudden en in de brand steken en dan krijg je als resultaat The Ragged Roses.  

Het deksel vliegt in het openingsnummer Hoodoo Voodoo meteen van de stomende ketel. Swingende rockabilly. Het tempo wordt daarna nog verder opgevoerd in Crying Over You. Drums, uitbundige zang, gitaren en een heerlijke contrabas.

De eerste liter Wanda Jackson wordt, naast een lekkere gitaarsolo, in het titelnummer Do Me Right over ons uitgegoten. In het strak rockende Tell Me levert Ulens een vette gitaarsolo af en is bassist Lee ook te horen op saxofoon en piano.

De gashendel wordt een stuk dichtgedraaid in de met twangy gitaarwerk versierde ballad Falling Out Of Love. In Cravin’ For Your Lovin’ gaat het tempo weer omhoog met geweldig gitaarwerk in de geest van Dick Dale.

Relatief rustig is One Look (Tangled Up In Love), waarin de zang van Katrien Proeyen varieert van ingetogen naar explosief. Sugar Coated Lovin’ is een snelle bluesrocker in de stijl van The Fabulous Thunderbirds.

De volgende liter Wanda Jackson wordt in Never Gonna Break My Heart uitgestort. Rock ‘n‘ roll van de bovenste plank. Runaway is de enige cover op het album. De contrabassolo aan het begin, de fraaie zang en de vette gitaarlicks maken van dit nummer van Del Shannon een pareltje. Met een jagende ritmesectie wordt met Right track weer naar de hoogste versnelling geschakeld.

Het album wordt afgesloten met de mooie melodieuze ballad Way Back Home.  

Conclusie:
De omschrijving van de band van hun muziek kan niet treffender worden weergegeven. Als de energie er op de plaat al van af spat, dan moet een optreden op het podium helemaal een feest zijn.   

Tracks:
01. Hoodoo Voodoo
02. Crying Over You
03. Do Me Right
04. Tell Me
05. Falling Out Of Love
06. Cravin’ For Your Lovin’
07. One Look (Tangled Up In Love)
08. Sugar Coated Lovin’
09. Never Gonna Break My Heart
10. Runaway
11. Right Track
12. Way Back Home

Website: https://www.facebook.com/TheRaggedRoses/