Recensie: The Pink Stones – Introducing… The Pink Stones

 

The Pink Stones - Introducing... The Pink Stones

The Pink Stones – Introducing… The Pink Stones
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: Normaltown – New West Records
Release: 2021
Tekst: Peter Marinus

Liefhebbers van het countryrock geluid uit de jaren ‘70 opgelet! Met dit debuutalbum van the Pink Stones uit Atlanta, Georgia, haal je een voltreffer uit het “ouderwetse” countryrock gebied in huis.

De band bestaat uit Hunter Pinkston (zang, gitaar, bas, harmonica, percussie), Will Anderson (orgel, piano, zang), Adam Wayton (bas), Logan Brammer (gitaar, zang), John Neff (pedal steel gitaar) en Jack Colclough (drums, percussie).

De mannen waren voorheen liefhebbers van punky rock totdat ze in aanraking kwamen met countryrock albums van onder andere Neil Young en Gram Parsons.

Dat was voor hun het teken om het muzikale roer om te gooien richting de countryrock.

Hun debuut is geproduceerd door Henry Barbe, die onder meer werkt met the Drive-By truckers, wiens John Neff nu lid is van the Pink Stones.

Het merendeel van het album is gevuld met intiem deinende 70’s countryrock. Zoals het dromerige Blueberry Dream waarin je lichte Gram Parsons en Tom Petty invloeden tegenkomt met bijbehorende zacht huilende pedal steel en rauw schurend gitaarwerk. Ook in het zacht deinende Put Me On zit een intiem 70’s geluid.

Shiny Bone is een breekbare ballad met een hemels zwevend geluid en prima meerstemmige zang. Mede door de schurende harmonica hangt er in Sweat Me Out een Neil Young geluid.

De intieme ballad Nothin’ New klinkt door de zang haast als een psychedelische Pink Floyd ballad met als extra de weemoedige pedal steel.

Rocken kunnen de mannen ook. Dat blijkt in de felle countryrocker Barroom Blues waarin het punky verleden van de band tot uiting komt.

Dit debuutalbum van the Pink Stones zal zeer zeker in de smaak vallen bij de fans van de betere Americana!

Tracklist:
01. Blueberry Dream
02. Put Me On
03. Shiny Bone
04. Barroom Blues
05. Let’s Sit Down
06. Sweat Me Out
07. Love Me Hardly
08. Nothin’ New
09. Miss Wind Turbine
10. Dream So Sweetly

Website: The Pink Stones

The Pink Stones

Hits: 5