Recensie: The Lords Of Altamont – Midnight To 666

 

The Lords Of Altamont – Midnight To 666
Format: vinyl LP / Label: Fargo Records
Release: 2021

Tekst: Peter Marinus

Liefhebbers van garagerock/punk willen slechts ėėn ding: hun garagerock moet lekker smerig en hard klinken.

En ze worden op hun wenken bediend met deze vinyl heruitgave van het album ‘Midnight To 666’ van the Lords Of Altamont. Een heruitgave van een album uit 2011.

The Lords Of Altamont was een band uit Los Angeles, die zich vol overgave op het 60’s garagegeluid stortte. Ten tijden van hun vierde album bestond de band uit Harry “Full Tilt” Drumdini (drums), Shawn “Sonic” Medina (zang, bas), John “Big Drag” Saletra (zang, gitaar) en Jake “The Preacher” Cavaliere (zang,orgel, harmonica).

Deze heruitgave zal de garageliefhebbers zeer zeker doen kwijlen want we hebben hier te maken met een album, dat als “klassieker” geldt in het genre.

Dertien niets ontziende smerige garagepunk nummers, die vol zitten met woeste zang en bijbehorende fuzzgitaren.

Zo opent het album spetterend en vooral smerig met het opwindende F.F.T.S., een nummer waarin de nodige fuzz riffs op je afgevuurd worden.

You’re Gonna Get There is een ongegeneerd pompende garagepunker die een band als the Hives doet verschrompelen tot een “stelletje lieve jochies”. Get In The Car klinkt vervolgens behoorlijk Kinks-achtig en is in hoge mate meebrulbaar.

De Lords raggen onverstoorbaar verder in het behoorlijk door the Stooges (“Loose”)  beinvloede Getting High (On My Mystery Plane). Soul For Sale is ėėn van de hoogtepunten van het album. Een hard zwiepend nummer met een smerige punky aanpak.

Ook de cover van het Tommy James & the Shondells nummer I’m Alive (bekend van de Vodafone reclame) behoort tot de hoogtepunten. Bury Me Alive is een staccato hakker met een smerig Standells geluid. Het is meer dan logisch dat het geluid in de Dead Boys cover Ain’t It Fun flink punky is. Een overweldigende harde cover!

Gelukkig staat er geen rustig nummer op dit album zodat the Lords Of Altamont op dit album alle kans krijgen om je volledig aan flenters te raggen!

Een klassiek garagerock album!!! Goed dat het album weer verkrijgbaar is!

Tracklist:
01. F.F.T.S.
02. You’re Gonna Get There
03. Get In The Car
04. Getting High (On My Mystery Plane)
05. Save Me (From Myself)
06. Soul For Sale
07. I’m Alive
08. Turn Me Down
09. Bury Me Alive
10. Ain’t It Fun
11. Synanon Kids
12. Faded Black

Website: The Lords Of Altamont

Hits: 5