The Liberators bewijzen (nogmaals) dat zij tot de top van de Nederlandse bluesrock behoren!

 

The Liberators - Waitin'

The Liberators – Waitin’
Format: CD – Digital / Label: GMR Records
Release: 2021
Tekst: Peter Marinus

Mocht je jezelf ooit afgevraagd hebben of er in Nederland een bluesband rondloopt die net zo rauw als the Red Devils klinkt, heb ik het verlossende antwoord voor je. Jazeker! En wel de Limburgse band the Liberators uit Maastricht.

Een band, die al jaren actief is en inmiddels aan album nummer vijf toe is.

De band bestaat uit Stephan Hermsen (zang, harmonica), Ronald Roodbol (bas), Frans Piepenbrock (gitaar, zang) en Lucas Vroemen (drums, keyboards, gitaar, zang).

Hun nieuwe album hoort absoluut thuis in elke platenkast van de Nederlandse bluesfan.

De opener Waitin’ laat gelijk horen waarom. Een zeer rauw pompend nummer met een Red Devils-achtige smerigheid met plenty rauw gitaarwerk, snauwerige zang en een hard kreunende harmonica.

Lonely Nights gaat vervolgens iets meer richting the Fabulous Thunderbirds/Los Lobos in een broeierig nummer met de schroeiende harmonica van Stephan Hermsen en de snijdende gitaar van Frans Piepenbrock.

Volgens eigen zeggen zou Can’t Wait Another Day symfonische en fusion invloeden moeten bevatten. Die hoor ik (gelukkig) niet. Wel een broeierig swampy stuwende pomper! Dat zweterige geluid blijft aanwezig in het funky Cry Like A Wolf met een smerig gonzend geluid.

Ook Fooling Around is zweterig en funky met een warm twangende gitaar. Money Talks is een zeer energieke bluesrocker met een hoofdrol voor de hard brullende harmonica.

Nog energieker is Clash, een rocker met een punky Red Devils geluid. In zowel Look For More als de afsluiter Wrong Distraction bewijst de band ook dat zij ontspannen kan grooven.

The Liberators bewijzen (nogmaals) dat zij tot de top van de Nederlandse bluesrock behoren!

Tracklist:
01. Waitin’
02. Lonely Nights
03. Can’t Wait Another Day
04. Cry Like A Wolf
05. Fooling Around
06. Money Talks
07. Clash
08. Look For More
09. Wrong Distraction

Website: The Liberators

Hits: 9