Recensie: The Jaguars – Rock With The Jaguars

 

The Jaguars - Rock With The Jaguars

The Jaguars – Rock With The Jaguars
Format: EP / Label: Koko-Mojo Records
Release: 2021
Tekst: Peter Marinus

The Jaguars was een vocaal kwartet uit Los Angeles en één van de eerste interraciale bands. De band bestond uit solozanger Herman “Sonny” Chaney en de zangers Valerio Poliuto, Manuel Chavez en Charlie Middleton.

Het bekendste nummer van de groep was hun cover van het Fred Astaire nummer The Way You Look Tonight.

Door die cover zou je verwachten met een zoete doo wop groep te maken te hebben. Maar op deze EP op het Koko-Mojo label hoor je dat dat absoluut niet het geval was.

The Jaguars konden namelijk behoorlijk rocken op een zeer soulvolle manier.

Rock It Davy Rock It is daar een goed voorbeeld van. Een broeierig swingende rhythm & blues mambo met een rockend refrein en een hard scheurende saxofoon. Ook valt hier het zeer soulvolle stemgeluid van leadvocalist Herman “Sonny” Chaney op.

The City Zoo (Baby Baby Baby)  rockt nog ietsjes meer en klinkt een stuk rauwer dan de meeste doo wop uit die tijd.

In The Big Bear fungeren the Jaguars als achtergrondzangers voor zangeres Patty Ross in een luchtig swingende rocker met het schelle stemgeluid van Patty.

De laatste track, Piccadilly Rose, werd opgenomen door Herman “Sonny” Chaney en Manuel Chavez als Chavez & Chaney en klinkt een stuk rauwer dan de voorgaande nummers. Qua geluid zou dit nummer zelfs in de categorie garagerock ondergebracht kunnen worden. Al was het alleen al om het messcherp snijdende gitaarwerk.

Deze EP van the Jaguars is uitermate geschikt voor de liefhebbers van het rauwere doo wop/rhythm & blues geluid.

Hits: 2