Recensie: The Hold Steady – Heavy Covenant

 

Recensie: The Hold Steady - Heavy Covenant

The Hold Steady – Heavy Covenant
Format: Single / Label: Thirty Tigers – Positive Jams Records
Release: 2021
Tekst: Peter Marinus

Het geluid van de band the Hold Steady uit Brooklyn, USA, wordt continu vergeleken met het geluid van Bruce Springsteen en zijn E-Street Band. En luisterend naar de nieuwe single Heavy Covenant kan ik daar wel in meegaan. De band heeft namelijk een even krachtig rockend geluid als dat van the Boss.

Toch zijn er ook verschillen. The Hold Steady klinkt namelijk een stuk rauwer en venijniger waardoor je meer in de kroegrock hoek van een band als the Replacements uitkomt.

De band is sinds kort uitgebreid met een blazerssectie, die bestaat uit ex-Antibalas leden Stuart Bogie en Jordan McLean en bestaat verder uit Craig Finn (zang, gitaar), Tad Kubler (leadgitaar), Galen Polivka (bas), Franz Nicolay (keyboards), Bobby Drake (drums) en Steve Selvidge (gitaar).

Heavy Covenant is afkomstig van het dit jaar verschenen album ‘Open Door Policy’ en werd geproduceerd door Josh Kaufman, bekend van zijn werk met Bob Weir en Josh Ritter.

Deze broeierige rockende single moet voor de fans van zowel Bruce Springsteen als the Replacements een goede gelegenheid zijn om het eerdere werk van the Hold Steady eens te gaan onderzoeken.

Prima band!

Website: The Hold Steady

Hits: 0