The Heroes – Virgin Candy
Format: CD – vinyl LP – Digital / Label: Independent
Release: 2020

Tekst: Peter Marinus

Op de hoes van dit album zie hysterisch gillende tienermeisjes, die helemaal in zwijm vallen. En dat allemaal voor de ouwe jongeren van de punkband the Heroes. André Barendsen (gitaar, zang), Jan-Erikl Barendsen (bas, zang) en Rick Strik (drums) zitten namelijk al zo’n 45 jaar in het “vak”!
Dus wellicht is de hoes een typisch geval van “wishful thinking”?

Het trio debuteerde in 2018 met het album ‘White Night Black Shade’ waarna de nodige optredens volgden als support act voor bands als the Angelic Upstarts, Herman Brood & his Wild Romance en de Bintangs.

Via bandnamen als Simpel, Terrible Tango en Lovebite werd uiteindelijk voor the Heroes gekozen.

De band houdt zich overduidelijk bezig met punkrock met een hang naar het rauwe simpele punkgeluid van het eind van de jaren 70/begin jaren 80.

Maar ook het geluid van de legendarische Noordhollandse band the Rousers is in twee nummers aanwezig. Zoals in de opener Cold Cat. Net als the Rousers mengen the Heroes hun rauwe punkgeluid met een krachtig, aanstekelijk popgeluid. Dit is een zeer energiek beukend punkrock nummer waarin ook de rauwheid van de Wormer punkbeweging (the Ex) opduikt.
Deze mix werkt ook in het titelnummer, Virgin Candy. Energiek pompende punk, voorzien van een aanstekelijke popmelodie. Blood Sister is een rauw doorspuitend punknummer, dat teruggrijpt naar het ongepolijste punkgeluid van de 70’s.
Love Kills is uitermate geschikt om luidkeels mee te brullen c.q. lallen. In Psycho zitten stiekem riffs van “Gloria” (Them) verstopt in een smerig gagarepunk nummer waarin ook het vroege geluid van the Buzzcocks terug te horen is.
De afsluiter Nothing Happened is een hoekig stomend punknummer met een onrustig springerig geluid a la de oude Wire.

Met dit album kunnen the Heroes er van op aan dat er binnenkort enorme rijen met gillende punkmeiden voor het podim staan. Het is deze rouwdouwers van harte gegund want dit is een enorm energiek album!

Tracklist:
01. Cold Cat
02. Blood Sister
03. Love Kills
04. Virgin Candy
05. Psycho
06. Nothing Happened

Website: The Heroes