Deze EP staat vol met smerige, intense rock

 

The Damned Few - Black Blooded Woman

The Damned Few – Black Blooded Woman
Format: CD EP / Label: Eigen Beheer
Release: 2021
Tekst: Peter Marinus

Lees hier ook het interview met The Damned Few

“Rock ‘n’ fucking roll”…dat is wat er beloofd wordt door de Overijsselse band The Damned Few. Uit Haarle en Nijverdal om precies te zijn.

En daar is geen woord van gelogen. Hun tweede EP staat namelijk vol met smerige, intense rock.

Dion Legebeke (zang), Piero Sestu (drums), Michiel Jansen (gitaar) en Jaap Schrijver (bas) denderen door hun EP heen. Dat begint al gelijk in Baby Boo dat klinkt als een funky pompende versie van Soundgarden met knarsend groovend gitaarwerk (met de nodige smerige fuzzriffs). Zangeres Dion Legebeke klinkt zoals Anouk in haar beginjaren klonk. Fel, rauw en zeer intens. Als ik Dion zo tekeer hoor gaan kan ik Anouk aanraden om alvast over haar pensioen te gaan nadenken want wildebras Dion komt er aan!

Kortom, een meesterlijk groovende en intense opener van de EP!

Er wordt stomend door gerockt in Black Blooded Woman. Een nummer op volle garagepunk sterkte met meedogenloze zang en knerpend en priemend gitaarwerk.

In het logge en massief groovende Why kom je invloeden als Mountain, Blue Cheer, Black Sabbath en Soundgarden tegen vermengd met psychedelische intieme klanken.

Fool is een broeierig sluipende fuzzblues met een schurend geluid waarin de gitaar luid kermt en Dion weer op volle sterkte te horen is.

De afsluiter van de EP, Born To Die, bewijst dat er ook een intiemere kant aan de band zit. In dit bluesy nummer hoor je het geluid van Anouk terug en bewijst Dion dat zij ook ingetogen en soulvol kan zingen. In de brandende gitaarsolo kan je niet om de gitaarsolo van Prince in Purple Rain heen.

Vijf nummers, die bewijzen dat we er met the Damned Few een zeer intense rauwe band bij hebben!

Tracklist:
01. Baby Boo
02. Black Blooded Woman
03. Why
04. Fool
05. Born To Die

Website: The Damned Few

Releaseparty EP ‘Black Blooded Woman’

30 september: Hedon – Zwolle

The Damned Few is een rock ‘n roll band van de zuiverste soort. No-nonsense en recht voor z’n raap. Hun tweede EP ‘Black Blooded Woman’ bevestigt dit eens te meer. Vijf rock ‘n roll tracks, gesmeed in het heetst van de strijd, werden opgenomen bij Hillroad Records onder leiding van producer Ruud Thijs. Op de EP hoor en voel je de rauwe energie die je van hun liveshows bent gewend. Hard, dynamisch, ronkend en groovend; The Damned Few windt er geen doekjes om.