Recensie: The Cruzados – She’s…Automatic!

 

The Cruzados - She’s...Automatic!

The Cruzados – She’s…Automatic!
Format: CD / Label: Scamco Records – Deko Entertainment
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

Sinds 2020 is de band The Cruzados weer actief! Deze band uit Los Angeles werd al in 1984 opgericht en viel destijds op door hun punky geluid hetgeen niet zo vreemd was omdat de leden van de band afkomstig waren uit de punkband The Plugz.

In 1990 ging de band uiteen en kwamen we bassist Tony Marsico tegen in de band van Matthew Sweet.

Marsico besloot in 2020 The Cruzados weer nieuw leven in te blazen met Ron Young (zang), Rob Klonel (drums), Loren Molinare (gitaar) en Mark Tremalgia (gitaar).

En het is goed dat de band er weer is want nog steeds klinkt ze lekker rauw en venijnig.

Het punk verleden van de band is op een aantal nummers duidelijk hoorbaar. Zo is She’s Automatic een punky rocker met een schurend rauw geluid waarin de Diddley beat dreunend wordt ingezet en waarin Ron Young’s zang woest brullend is en er een hoofdrol is voor de messcherp huilende slide gitaar.
In Wing And A Prayer klinkt de band als een punky felle versie van Dr. Feelgood.

De felle rocker Tilt A Whirl klinkt als de beginperiode van Tom Petty & The Heartbreakers. Door de grofkorrelige zang van Ron Young is ook het geluid van Warren Zevon dichtbij. Een heerlijk broeierig pompend nummer met venijnig gitaarwerk.

In Across This Ghost Town wordt de blues vermengd met Americana a la het geluid van Bob Seger en wederom Warren Zevon. Nine Million Tears klinkt als een garagepunk nummer van ? & The Mysterians en is een felle ongecompliceerde rocker.

Long Black Car is een logge boogie die bij vlagen aan ZZ Top’s Tush doet denken en Son Of The Blues, dat medegeschreven werd door Barry Goldberg, is een hoekig riffenderocker.

Slechts in het ingetogen Sad Sadie wordt op een Bob Seger-achtige wijze gas terug genomen.

Dit album bewijst dat het een zeer goede zaak is dat The Cruzados er weer zijn. Aanbevolen aan de fans van energieke rauwe rock!

Tracks:
01.Tilt A Whirl
02.Across This Ghost Town
03.Nine Million Tears
04.She’s Automatic
05.Son Of The Blues
06.Sad Sadie
07.Long Black Car
08.Let Me Down
09.Wing And A Prayer

Website: https://cruzadosband.com/

The Cruzados