Recensie: The Chase Craig Band – Whiskey Again

 

The Chase Craig Band - Whiskey Again

The Chase Craig Band – Whiskey Again
Format: CD / Label: CCB Records
Release: 2021

Tekst: Peter Marinus

Een band met twee gezichten

Maak kennis met de twee gezichten van the Chase Craig Band! Het debuutalbum van deze Amerikaanse band uit Richland, Washington, is namelijk keurig opgedeeld in een rauw bluesy deel en een intiem en breekbaar deel.

De band bestaat uit Chase Craig (zang, bas, akoestische gitaar, keyboards), Jeremy Jay (sologitaar) en Donnie Williams (drums).

Laten we met het rauwe bluesy deel beginnen. De opener van het album, Used To Be, is rauw, loom en funky. Een nummer, dat de sfeer van de swamps uitademt met het snijdende en schroeiende gitaarwerk van Jeremy Jay en de felle doorleefde zang van Chase Craig.

Whiskey Again is een landerig, loom pompend nummer met wederom een rauw randje. Shadow People is een mix van swamprock, Southern Rock en G. Love-achtige blues. In dit nummer zijn een hartstochtelijk brullende harmonica en priemende fiddle te horen. Van beiden weet ik niet door wie ze bespeeld worden.

By The Way is een voorbeeld van een schroeiend, bluesy Americana nummer met Jeremy Jay’s vlammende gitaar en wederom de harmonica en fiddle.

De stemmige fiddle opent de pompende pianoblues Strange Blue Day. Een stuwend en ongepolijst klinkend nummer. Dan volgt de intiemere kant van de band.

Settle Back Down is een intiem deinend alternative country nummer met de melancholisch krassende fiddle in een voorname rol. The Red Neon Skies klinkt vooral donker en weemoedig. Na het smachtende Old Ghost Train laat de band zich in de afsluiter, Country Soul, op haar breekbaarst horen. Een heerlijk zwevende ballad!

The Chase Craig Band. Een band met twee gezichten, rauw en breekbaar, met een prima debuutalbum als resultaat.

Tracklist:
01. Used To Be
02. Whiskey Again
03. Shadow People
04. By The Way
05. Strange Blue Day
06. Settle Back Down
07. The Red Neon Skies
08. Gypsy Sunrise
09. Old Ghost Train
10. Country Soul

Website: https://www.chasecraigband.com/home