Recensie: The 450’s – The 450’s

 

The 450’s - The 450’s

The 450’s – The 450’s
Format: CD / Label: Louder Than Loud Records
Release: 2021

Tekst: Peter Marinus

Aangezien je van de band Guns N’Roses tegenwoordig niets meer hoeft te verwachten wordt het hoog tijd dat er eens een band opstaat, die het smerige en energieke Guns N’Roses geluid eens nieuw leven inblaast. En met de band The 450’s uit Florida, Connecticut, heb je zo’n band te pakken.

Het is dan ook niet voor niets dat sterproducer Jack Douglas het nieuwe album van Rhett (zang), Robert Jacobs (bas), James Jacobs (gitaar), Carl Canedy (drums) en Ryan Sambrook (toetsen) geproduceerd heeft.

Het geluid van the 450’s is ongedadig hard en smerig voorzien van een flinke garagerocksaus. Met Rhett heeft de band een zanger, die grauwt, sneert en schreeuwt in de beste Axl Rose traditie,

Geopend wordt met de rauwe smerig pompende rock van Flowers For Columbine. Een nummer met opwindende snijdende gitaarriffs en gemeen snerpende zang.

Black Tar is vervolgens een broeierig, hoekig groovend nummer met branderig snijdend gitaarspel en smerige snauwende zang. In het lijzig stuwende Lucy Walk Away hangt een vunzig garagerock geluid. De gitaarriffs worden in Lust And Denial op volle snelheid uitgespuwd en de band klinkt hier  als een garagerock variant op T.Rex.

Met Gracie Is It Heavy is het tijd voor een (onvermijdelijke) ballad. Een ballad in de Guns N’Roses stijl met stemmig huilend gitaarwerk. Drown blijft in de Guns N’Roses hoek. Een gelikt stuwend nummer met rauwe zang. In het donkere broeierige One King is een zweterig swampblues geluid aanwezig.

The 450’s bewijzen in Lost Girl Confused dat ze ook kunnen funken maar dan wel smerig groovend. De hoekig riffende Classic Rock van She’s My Morphine heeft flinke Arena rock kwaliteiten.

In het afsluitende When God Won’t Forgive You kruipt de band naargeestig pompend richting het geluid van Marilyn Manson.

Eindelijk weer eens een band, die weet hoe rock hoort te klinken. Namelijk hard en goor! Guns N’Roses kan er nu wel mee stoppen….

Tracklist:
01. Flowers For Columbine
02. Black Tar
03. Lucy Walk Away
04. Lust And denial
05. Gracie Is It Heavy
06. Drown
07. One King
08. Lost Girl Confused
09. Crawl
10. She’s My Morphine
11. The Suspect
12. When God Won’t Forgive You

Website: https://the450s.com/