Recensie: T.G. Copperfield – The Electric Band

 

T.G. Copperfield - The Electric Band

T.G. Copperfield – The Electric Band
Format: CD – Digital / Label: Timezone Records
Release: 2021
Tekst: Peter Marinus

De Duitse singer-songwriter T.G. Copperfield (Tilo George Copperfield) mengde op zijn voorgaande 7 soloalbums Americana met bluesy invloeden. Niet zo gek als je je bedenkt dat hij een geschiedenis heeft in de Southern Rock band 3 Dayz Whizkey.

Op zijn nieuwste album komt zijn voorliefde voor de blues (rock) nog meer aan bod.

Zijn Sourthern Rock verleden is nog aanwezig in de opener van het album You Knock me Dead. Een snijdend pompende rocker met rauw vlammend slidegitaarspel en T.G.’s stem, die mij meer dan eens aan het stemgeluid van Robert Palmer doet denken. Dit opwindende nummer heeft sowieso veel weg van Robert Palmer’s “Bad Case Of Loving You”.

Who’s To Blame is een felle, funky blues, met behoorlijk wat “Born Under A Bad Sign” trekjes en prima snijdende gitaarwerk.

T.G. kan ook lekker funky klinken zoals in de broeierige funk van Bound To Pay The Price met een lekker brullend soulorgel van Claus Baecher.

De boogie komt ook aan bod in het onstuitbaar stomende Long Distance Call. In het zweterig groovende Enough Of You moest ik door het bijtende gitaargeluid aan het geluid van Chris Duarte denken.

Eastbound Train opent verrassend genoeg met een “Let Your Low Flow” (Bellamy Brothers) achtige melodie en gaat verder in de beste old style Doobie Brothers traditie. In het mid-tempo When The Night Is Over komen de Americana invloeden naar boven.

Welcome To The Farm is de ontsapnnen groovende afsluiter van een heerlijk, afwisselend bluesrock album van Duitse bodem.

Tracklist:
01. You Knock Me Dead
02. Eastbound Train
03. When The Night Is Over
04. That Fuss
05. Who’s To Blame
06. Ten Men On The Dead Man’s Chest
07. Bound To Pay The Price
08. Long Distance Call
09. Enough Of You
10.Welcome To The Farm

Website: TG Copperfield