Recensie: Sufferin‘ Moses – Live At Charleston Pour House

 

Sufferin‘ Moses - Live At Pour House

Sufferin‘ Moses – Live At Charleston Pour House
Format: CD / Label: Ain’t Dead Yet Records
Release: 2021

Tekst: Jan Wolf

De band levert een prima live album af maar lijkt bang om keuzes te maken

Met ‘Live At Charleston Pour House’ is er nog voor dat er een tweede studioplaat verschenen is, al een live registratie van het uit Ohio afkomstige trio uitgebracht. Een selectie van eigen nummers aangevuld met een handvol covers zorgen voor een album van 12 nummers die bij elkaar nog geen uur van je tijd in beslag nemen.

Het album opent met het mooi ingetogen en solo gebrachte Just Let Go waarna in de volgende nummers wat meer voor een rockende aanpak wordt gekozen waarbij King of All The Sad Things en Ghost goed voor de dag komen. Met Come Together is het tijd voor een in het oog springende cover, een lekkere uitvoering waarbij Zach zich zowel vocaal als op zijn gitaar kan uitleven.

Vervolgens wordt er met Dirty Work vrolijk verder gerockt waarna er met Tin Pan Alley een volgende prima cover op het menu staat, geschreven door Bob Geddins en in 1953 voor het eerst uitgebracht door Jimmy Wilson And His Allstars. Het is een nummer dat geen verdere toelichting nodig heeft want het is een klassieker en door meerdere artiesten onder handen genomen met Stevie Ray Vaughan als misschien wel de bekendste.

De heren storten zich vol overgave in hun uitvoeringen maar net wanneer je denkt een  idee te hebben van waar de plaat zich op concentreert wordt je geconfronteerd met Back On My Feet , waarbij het rockende geluid wordt ingewisseld voor een meer Outlaw Country feel aangevuld met een vuig klinkende harmonica… lekker nummer maar wel een verrassing na wat we eerder voorgeschoteld kregen.

Met We Suffer keren ze weer terug naar de eerdere stijl, ook weer aangevuld met die harmonica die het nummer toch van een heerlijk smerig randje voorziet. Een fijne orgel solo en prima snarenwerk zorgen er voor dat dit een klein feestje wordt.

Een uitvoering van Built For Comfort poogt uit hetzelfde vaatje te tappen waarbij er ook een blazer ten tonele verschijnt maar hoewel kundig uitgevoerd mist het toch de rauwe heerlijke feel die we van het nummer kennen, artistieke vrijheid is een groot goed maar een funky bas solo en blazers klinken mij  wat raar in de oren  in dit nummer.

Met Death Letter Blues horen we een aanpak die meer in het eerder gekozen  ligt, Gimme Your Dark sluit het album af in de stijl waarin er ook geopend werd, ingetogen begeleiding die de ruimte bied voor de vocalen.

Al met al een prima live plaat van Sufferin’ Moses maar er zitten genoeg momenten van uitstapjes tussen om te voorkomen dat er echt een duidelijke koers gevaren wordt, tegelijkertijd zorgen die momenten er ook voor dat je af en toe verrast wordt en je wel bij de les wordt gehouden.

Tracklist ;
01. Just Let Go
02. Willin’
03. King Of All The Sad Things
04. Ghost
05. Come Together
06. Dirty Work
07. Tin Pan Alley
08. Back On My Feet
09. We Suffer
10. Built For Comfort
11. Death Letter Blues
12. Gimme Your Dark

Website: https://www.sufferinmoses.com/