Recensie: Stone Rebel – Space Indigo

 

Stone Rebel - Space Indigo (Indigo Trilogy Part I)

Stone Rebel – Space Indigo (Indigo Trilogy Part I)
Format: Digital / Label: Independent
Release: 2021

Tekst: Peter Marinus

Waar je ook zoekt, je vindt in het geval van Stone Rebel niet meer dan de omschrijving “Franse psychedelische stoner rockband”. En die omschrijving klopt dan ook nog niet!

Na beluistering van het achttiende (!) album van deze band (?) heb ik stonerrock uit die omschrijving geschrapt want er is geen spoor van dit genre terug te vinden in de muziek van Stone Rebel.

Psychedelisch is hun muziek zeker wel en dan op een manier, die doet terugdenken aan de dromerige Krautrock van bijvoorbeeld Popol Vuh.

Alle nummers op dit album zijn instrumentaal met een hoofdrol voor de sprankelende, soms bluesy, klanken van de gitaar. In de opener, Space Indigo,hoor je een bluesy Jimi Hendrix-achtig, maar intiem, geluid in een dromerig, of stoned, nummer.

Born In Blue gaat in dezelfde loom bedwelmende sfeer verder met een ietwat jazzy geluid. Shapes Of Freedom klinkt dusdanig loom en ontspannen dat het zacht schuifelende geluid van J.J. Cale zelfs opduikt. Crystals heeft een broeierig, haast swampy, geluid en Colorful Aura kabbelt dromerig voort met intiem priemend bluesy gitaarwerk.

De afsluiter Deja Vu klinkt breekbaar en intiem.

Dit album van Stone Rebel kan ik aanraden aan de liefhebbers van intieme zwevende muziek, zoals het genoemde Popol Vuh of the Durutti Column. Ik vermoed dat de die-hard bluesliefhebbers minder kunnen met dit album.

Tracklist:
01. Space Indigo
02. Born In Blue
03. Shapes Of Freedom
04. Bridge To The Future
05. Crystals
06. Colorful Aura
07. Deja Vu

Website: https://stonerebel1.bandcamp.com/