Een prima hard debuutalbum

 

Sloper-Pulverise-Coverart

Sloper – Pulverise
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: Suburban Records
Release: 2021
Tekst: Peter Marinus

Sloper is het projekt van Triggerfingerdrummer Marco Goossens en Golden Earring drummer Cesar Zuiderwijk. Twee drummers dus! Dit project mag echter meer als een band gezien worden aangezien hier sprake is van een zeer krachtig rockend album en dus niet van een gezapige jamsessie van twee drummers.

Marco en Cesar laten zich op het album bijstaan door de zeer krachtige Britse zanger Peter Shoulder (o.a. bekend van the Union) en gitarist Fabio Canini.

Het geluid dat deze band voortbrengt is als een mix van Classic Rock en modernere geluiden a la Queens Of The Stone Age en the Black Keys te omschrijven. Hard en vooral rauw!

De toon wordt gelijk gezet in het stevig rockende I’m Gonna Getcha waarin ook een diep twangend surfgeluid zit. Peter Shoulder bewijst gelijk al een prima zanger te zijn, vergelijkbaar met bijvoorbeeld Glenn Hughes. Door de twee drummers klinkt dit venijnige nummer extra stuwend.

Hang ‘Em High is een hoekig pompend nummer met een psychedelisch randje en een geluid waarin Queens Of The Stone Age, Triggerfinger en the Black Keys een monsterverbond lijken te hebben gesloten.

Struck By Lightining is vervolgens een broeierig riffend bluesy nummer met een meedogenloze groove. Drive It In heeft een power pop-achtige energie maar dan met een zeer rauw geluid. Na een zeer donker intro opent de zweterige junglerock van Black Widow met een loodzwaar fuzzgeluid.

Het geluid van de Stones is overduidelijk aanwezig in Forbidden Shadows. Een lekker ongecompliceerde rocker. Mind Melter is een zeer massieve rocker, die zelfs naar de Stoner Rock neigt.

Daarna gaat Dance Monkey Dance meer de funky Led Zeppelin kant op. Peter Shoulder is in vokale topvorm in de broeierige garageblues van Painting Open Windows. Na de primitief bonkende psychedelische blues van Learn To Love duiken in My Afflcition zelfs My Sharona (the Knack) invloeden op.

Het broeierige Pulverise sluit het album af met de nodige Led Zeppelin en Queens Of The Stone Age invloeden.

Dit project van Marco Goossens en Cesar Zuiderwijk mag gerust als een bandalbum gezien worden. Een prima hard debuutalbum waardoor je op een prettige wijze gesloopt wordt.

Tracklist:
01. I’m Gonna Getcha
02. Hang ‘Em High
03. Struck By Lightning
04. Drive It In
05. Black Widow
06. Forbidden Shadows
07. Mind Melter
08. Dance Monkey Dance
09. Painting Open Windows
10. Learn To Love
11. The Thin Line
12. My Affliction
13. Pulverise

Website: Sloper