Recensie: Silver Synthetic – Silver Synthetic

 

Silver Synthetic - Silver Synthetic

Silver Synthetic – Silver Synthetic
Format: CD – vinyl LP / Label: Third Man Records
Release: 2021

Tekst: Peter Marinus

We hebben hier te maken met uitstekend dromerig psychpop album!

Chris Lyons (zang, gitaar, orgel) en drummer Lucas Bogner maken deel uit van de garagepunk band the Bottomfeeders uit New Orleans.

De nummers, die door hun melodieuze gehalte niet in het garagepunk repertoire pasten, worden nu door de band Silver Synthetic via dit debuutalbum aan het publiek voorgesteld.

Naast Lyons en Bogner bestaat de band uit Peter Campanelli (bas) en Kunal Prakash (gitaar, lap steel).

De nummers op dit album hebben allemaal een psychedelisch dromerig geluid waarbij je kan gaan denken aan bands als de Amerikaanse Shoes, the Searchers, the Church en de powerpop band the Raspberries.

De opener In The Beginning is ietsjes meer countryrock gericht en dan moet je denken aan de tijdloze countryrock uit de jaren ‘70 (Stephen Stills, Crazy Horse). Een nummer met dromerige zang en priemend gitaarwerk.

Unchain Your Heart is een uptempo swingend warm powerpop nummer met een Get Back-achtige drive en snijdend gitaarwerk. In het fluwelen popnummer Around The Bend zit een Beatlesque geluid met een brullende rauwe gitaarsolo.

Het psychedelische Out Of The Darkness mengt rauwe Neil Young achite gitaarklanken  met powerpop geluid a la the Raspberries. Silver Synthetic klinkt op zijn best in de dromerige psychedelische songs als Unholy Love en Some Of What You Want.

 

Tracklist:
01. In The Beginning
02. Unchain Your Heart
03. Around The Bend
04. Chasm Killer
05. Out Of The Darkness
06. Unholy Love
07. Some Of What You Want
08. On The Way Home

Website: https://www.silversynthetic.com/