Recensie: Shaw Davis & The Black Ties – Red Sun Rebellion

 

Shaw Davis & The Black Ties - Red Sun Rebellion

Shaw Davis & The Black Ties – Red Sun Rebellion
Format: CD – Digital / Label: Chin Music Records
Release: 2021

Tekst: Peter Marinus

Noteer dit album alvast maar op je “bluesrock verlang lijstje” want het nieuwe album van Shaw Davis & The Black Ties is een absolute aanrader!

Het gaat hier om het derde album van de uit Zuid-Florida afkomstige zanger-gitarist Shaw Davis en zijn maatjes Patrick Stevenson (bas) en Bobby Van Stone(drums).

Samen met producer Paul Nelson (o.a. van Johnny Winter faam) laten zij bluesrock horen waarin het klassieke bluesrock geluid uit de 70’s (o.a. Hendrix, Johnny Winter en Pat Travers) volop te horen is op een zeer energieke wijze.

Ze gaan direct van start met de log vlammende bluesrocker Higher. Een nummer vol met broeierig pompende riffs, Shaw’s gierende gitaar en zijn prima rauwe zang.
Vervolgens is het de beurt aan de stevige staccato rocker Heart To Steal. Een goed voorbeeld van een “high energy rocker” met kermend hard gitaarwerk en een zeer solide groovende ritmesectie.

Het gitaargeluid in het lome en funky Promised Land gaat iets meer de psychedelische rock kant op.

Aangezien de bluesrock boog niet altijd hard gespannen kan staan staan er ook twee intiemere en luchtigere nummers op het album. If I Stay This Way is een sprankelende ballad met lichte Hendrix trekjes terwijl Straight Ahead een zonnig funky geluid laat horen.

De overige nummers vallen allemaal in de Classic Bluesrock hoek. Black Flagged funkt met harde opzwepende grooves, de cover van B.B. King’s Rock Me Baby zal, zwaar pompend,  de liefhebbers van Johnny Winter en Pat Travers zeer aanspreken en het loom groovende Too Far Gone sluit het album af.

Een album waarmee Shaw Davis & The Black Ties zich aan de top van de Bluesrock divisie nestelen!

Tracks:
01. Higher
02. Heart To Steal
03. Promised Land
04. If I Stay This Way
05. No More
06. Black Flagged
07. Straight Ahead
08. Rock Me Baby
09. Too Far Gone

Website: https://www.shawdavisblackties.com/