Savoy Brown – Ain’t Done Yet
Format: CD – LP – Digital / Label: Quarto Valley Records
Releasedatum: 2020

Tekst: Peter Marinus

De Britse bluesrockband Savoy Brown bestaat al 55 jaar! En zo te horen zijn ze nog lang niet van plan om het bijltje erbij neer te gooien. De band werd in 1965 opgericht door zanger en gitarist Kim Simmonds en heeft net hun nieuwe, eenenveertigste (!) album uitgebracht.

Naast Kim bestaat de band momenteel uit Pat De Salvo (bas) en Garnet Grimm (drums).

Het nieuwe album is opgedragen aan engineer Ben Elliott, die kort na de opnames van het album overleed.

Het moet gezegd worden dat Savoy Brown nog steeds behoorlijk krachtig klinkt. Vooral in de broeierige boogies op dit album. Daarnaast is er ook ruimte voor een aantal heerlijk ontspannen bluesnummers.

De band begint met de modddervette, broeierige boogie All Gone Wrong met schurende gitaarriffs, Kim’s rauwe doorleefde zang en zijn hard priemende gitaarsolo.
Daarna volgt het sfeervol sprankelende Devil’s Highway met een zacht funky geluid, voortgestuwd door de hechte ritmesectie. Kim’s gitaarwerk klinkt hier warm uitwaaierend. De sfeer blijft ontspannen in de deinende blues River On The Rise, dat een J.J. Cale-achtige loomheid bezit.
In Borrowed Time wordt er vervolgens weer lomp gepompt met hard bijtend gitaarspel. Hetzelfde rauwe geluid is terug te horen in de schroeiende bluesrock van Soho Girl.
Feel Like A Gypsy doet qua geluid aan de samenwerking van John Lee Hooker en Carlos Santana in “The Healer” denken. Dat gedt ook voor Crying Guitar, een instrumentaal nummer dat evenveel aan het mystieke geluid van Peter Green doet denken.
Jaguar Car is een broeierig pompende John Lee Hooker/Canned Heat-achtige boogie.

Gezien de albumtitel zijn we dus nog lang niet af van Savoy Brown! En dat is maar goed ook want zolang ze prima albums zoals deze blijven uitbrengen hoor je mij in elk geval niet klagen!

Tracklist:
01. All Gone Wrong
02. Devil’s Highway
03. River On The Rise
04. Borrowed Time
05. Ain’t Done Yet
06. Feel Like A Gypsy
07. Jaguar Car
08. Rocking In Louisiana
09. Soho Girl
10. Crying Guitar

Website: Savoy Brown