Recensie: Samantha Fish – Faster

 

Samantha Fish - Faster

Samantha Fish – Faster
Format: CD – LP – Digital / Label: Rounder Records
Release: 2021

Tekst: Peter Marinus

Te bestellen bij o.a. Bol.com

Dat Samantha Fish in de tien jaar die zij nu in de bluesscene bezig is, uitgegroeid is tot een grote bluesdame is al lang geen verrassing meer.
Hoge kwaliteit zal voor altijd aan haar vastgekleefd zitten. Ook op haar nieuwste album, ‘Faster’.

Op dat album werkt zij samen met producer Martin Kierszenbaum, die bekend is van zijn werk met o.a. Sting, Sheryl Crow en Lady Gaga. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat Samantha op dit album gebruik heeft gemaakt van iets meer popachtige klanken en zelfs van electronica en rap(!).

Ze wordt op het album begeleid door Josh Freese (drums, o.a. Guns N’ Roses en the Replacements) en bassist Diego Navaira.

De opener van het album, het titelnummer Faster, zit direct ergens tussen de bluesrock en de meer popgerichte rock in. Echter wel met aanstekelijke riffs en een geluid dat rauw genoeg is om de bluesliefhebbers te blijven bekoren. Vooral als Samantha haar hard schroeiende gitaar inzet voor een solo zullen zij blij opveren.

Het broeierige All Ice No Whiskey is een lui stampend nummer dat enigszins in de richting van Meredith Brooks’ Bitch gaat.

Een zwaar blubberend pompende synbass opent , samen met de snijdende gitaar van Samantha, Twisted Ambition. Het nummer ontwikkelt zich als een bluesy versie van Sheryl Crow met de gitaar van Samantha die overal doorheen snijdt.

Hypnotic klinkt door electronische ritmes en synthesizer in eerste instantie Lady Gaga achtig totdat Samantha’s verwoestend harde gitaar inzet. Na Forever Together met zijn energieke Motown beat volgt het intiem deinende Crowd Control. Een soulvol nummer waarin de ritmebox opnieuw opduikt.

Rapper Tech N9ne is te horen in Loud, dat wisselt van intiem naar lomp groovende bluesrock. Zowel Better Be Lonely als het krachtige So-Called Lover zijn prima pompende rockers.

In de afsluiter van het album, All The Words, bewijst Samantha ook overweg te kunnen met een breekbare intieme ballad.

De toevoeging van een iets popachtiger geluid in Samantha Fish’s nieuwe album heeft ervoor gezorgd dat Samantha’s bluesrock nu nog toegankelijker voor een groot publiek is geworden. En absoluut niet slechter!

Tracklist:
01. Faster
02. All Ice No Whiskey
03. Twisted Ambition
04. Hypnotic
05. Forever Together
06. Crowd Control
07. Imaginary War
08. Loud
09. Better Be Lonely
10. So-Called Lover
11. Like A Classic
12. All The Words

Website: https://www.samanthafish.com/