Recensie: Rozedale – Live At Wood Stock Guitares

 

Rozedale – Live At Woodstock Guitares
Format: CD / Label: Baladins Tours Records
Release: 2021

Tekst: Peter Marinus

Ondanks het feit dat de Franse bluesrockformatie Rozedale al twee uitstekende albums heeft uitgebracht wil deze band maar niet echt doorbreken in ons land. Wellicht gaat dat met hun derde album wel gebeuren. En dat zou zeer terecht zijn aangezien ook dit album een uitschieter is binnen het bluesrockgenre.

Het nieuwe album van Amandyn Roses (zang) en Charlie Fabert (gitaar) en hun band werd gemixed door Chris Sheldon (Jeff Beck, the Foo Fighters, Radiohead).

De pompende opener Racing At The Wheel zet gelijk de toon. Een nummer met heerlijk bijtend en vlammend gitaarwerk van Charlie en de doorleefde, Beth Hart-achtige stem van Amandyn.

Smoking Gun is een warm deinende soulvolle bluesrocker waarin de rauwe stem van Amandyn heerlijk gedijt en Charlie zorgt voor priemend gitaarspel. Zijn spel staat geheel in dienst van de song.
Soul Possession is een loom groovend nummer, dat opwindend voortpompt.

In de bluesrock ballad Dance With The Devil steelt Charlie de show met zijn hard huilende spel. Ook Another Tough Tomorrow is een ballad maar dan meer van het ingetogen soort.

The Sun Won’t Rise Today is een gestaag doorpompende shuffle met vurig gitaarspel. Drifting gaat meer de Robert Cray-achtige soulblues kant op.
Het lekkerste is voor het laatst bewaard. De bonustrack The Kind Of Man You Are is een breekbare ballad met hartverscheurende zang van Amandyn en Charlie’s gierend zwevende gitaar.

Opnieuw komt Rozedale met een uitstekend album. En nu moet de band maar eens echt bij ons doorbreken!

Tracklist:
01. Racing At The Wheel
02. Smoking Gun
03. Soul Possession
04. Dance With The Devil
05. The Sun Won’t Rise Today
06. Another Tough Tomorrow
07. Long Way To Go
08. Drifting
09. When Evil Sets It Sights On You
10. The Kind Of Man You Are (Live At Jazz A Viennes) (bonustrack)

Website: Rozedale