Riverside – Lost ’N’ Found – Live In Tilburg
Format: 2CD – 3LP – DVD – Digital / Label: InsideOut Music
Release: 2020

Tekst: Joop van Rossem

Het is altijd leuk als een concert dat je zelf hebt bezocht, op een fysieke cd/lp wordt uitgebracht. Dat is nu gebeurd met ‘Lost ’N’ Found – Live In Tilburg’ van de Poolse progrockband Riverside, die hun gig van 18 oktober 2016 in het Tilburgse 013, nu van een officiële release hebben voorzien, nadat het kleinood al eerder tijdens optredens te koop was aangeboden.

De groep uit Warschau, in 2001 opgericht, speelde tijdens de ‘Love, Fear And The Time Machine Tour’ nog met gitarist en mede-oprichter Piotr Grudzinski in de gelederen, vlak voordat de 40-jarige muzikant werd getroffen door een hartstilstand.

Met de aanschaf haal je het complete optreden van 1 uur en 43 minuten in huis en daar krijg je geen spijt van. Ingeklemd tussen het prachtig geconstrueerde Lost en het ingetogen slotakkoord Found (vandaar de titel, neem ik aan) zitten ook nog klassesongs als Conceiving You, een schoonheid van een ballad, balancerend op een knap pianomotiefje en met een heerlijke gitaarsolo van Grudzinski, Panic Room, The Depth Of Self-Delusion en het lieflijke We Got Used To Us. Voor de echte proggers zijn er dan nog twee fijne epics in de vorm van Escalator Shrine (20.26) en The Same River (13.04).

Fijn souvenir aan een geweldige avond !

Tracklist:
01. Lost
02. Feel Like Falling
03. Hyperactive
04. Conceiving You
05. Panic Room
06. Under The Pillow
07. The Depth Of Self-Delusion
08. Saturate Me
09. Egoist Hedonist
10. We Got Used To Us
11. Escalator Shrine
12. The Same River
13. Found

Website: Riverside