Recensie: Red Fang – Arrows

 

Red Fang - Arrows

Red Fang – Arrows
Format: CD – LP – Digital / Label: Relapse Records
Release: 2021
Tekst: Peter Marinus

 Te bestellen bij o.a. Bol.com

Na het beluisteren van het vijfde album van de band Red Fang uit Portland, Oregon, blijf je compleet murw geslagen achter. In elk nummer op dit album worden je gehoorgangen knock-out geslagen door zeer heftige, donkere en vooral spijkerharde fuzzriffs.

Red Fang houdt zich op in de Stoner Rock hoek en bestaat uit Aaron Beam (zang, bas, keyboards), Bryan Giles (gitaar), David Sullivan (gitaar) en John Sherman (drums).

Samen met producer Chris Funk (o.a. van Stephen Malkmus) zorgen ze ervoor dat je geen tijd krijgt om op te krabbelen na een nummer want de volgende fuzzende knock-out wordt daarna al weer uitgedeeld.

Het album begint met de superzwaar grommende bas van Aaron Beam in een zeer donker decor. Take It Back ontwikkelt zich tot een naargeestig knarsend en piepend nummer met genadeloos rauwe zang.

Dan gaan ze over op zeer lomp pompende Stoner Rock in Unreal Estate. De riffs gonzen en kraken en John Sherman’s drums houden het bedwelmende ritme er in. De zeer zware donkere gitaarriffs van Arrows zuigen zich vast in je gehoorgangen en laten die niet meer meer rust.

Om je helemaal knock-out te krijgen gooit de band er in My Disaster het gas er op met een smerig hakkende Stonerfuzzer als resultaat.

Interop-Mod is een staaltje van ongenadig schurende fuzz noise gevolgd door het lomp riffende Fonzi Scheme. In Dr. Owl trekt Red Fang weer frontaal beukend in de aanval om het album, en de luisteraar, de genadeklap toe te dienen met de gemene garage Stonerrocker Funeral Coach.

Je blijft compleet gevloerd en naar adem happened achter na dit meedogenloze Stoner Rock album van Red Fang.

Tracklist:
01. Take It Back
02.Unreal Estate
03.Arrows
04.My Disaster
05.Two High
06.Anodyne
07.Interop – Mod
08.Fonzi Scheme
09.Days Collide
10.Rabbits In Hives
11.Why
12.Dr. Owl
13.Funeral Coach

Website: Red Fang

Hits: 1