Radio Moscoԝ – Live At Rockpalast 2015 (Live in Bonn, 2015)
Format: 2CD + DVD / Label: MIG Records
Release: 2020

Tekst: Peter Marinus

Radio Moscow is een trio uit Ames, Iowa, dat al enkele jaren keihard aan de weg timmert met hun overduidelijk door Jimi Hendrix beïnvloede bluesrock.

In 2015 trad het trio op op het Crossroads Festival, dat gehouden werd in de Bonner Harmonie in Bonn, Duitsland,  Dit optreden werd vastgelegd voor het legendarische Duitse tv programma Rockpalast en is nu via 2 CD’s en een DVD door het MIG label uitgebracht.

Het trio bestaat uit Parker Griggs (zang, gitaar), Anthony Meier (bas) en Paul Marrone (drums)  en we hebben hier te maken met een verpletterend hard optreden waarin het oorverdovende splijtende gitaarspel van Parker Griggs zeer centraal staat.

Je kan eenvoudig weg niet om de Hendrix invloeden heen! Luister maar naar de opener van het concert Death Of A Queen, dat flink door “Purple Haze” beinvloed is. Parker Griggs steelt de hsow met zijn schroeiend harde funky gitaarspel en zijn rauwe stemgeluid.
Radio Moscow gaat op dezelfde snoeiharde vlammende wijze verder met het opnieuw Hendrix achtige I Just Don’t Know. In Rancho Tehama Airport is het Hendrix geluid in iets mindere mate aanwezig in een bruut rockende boogie.

Het tempo gaat ietsjes naar beneden in Broke Down, de intensiteit en het volume echter niet. Resultaat? Een mix die zowel aan Black Sabbath’s Evil Ԝoman als aan Black Betty van Ram Jam doet denken.

Vervolgens is het ingetogen en breekbare 250 Miles het rustpunt van het album. Een nummer, dat later ook in een akoestische versie terugkeert.

Dan is het tijd voor de razende rocker Brain Cycles waarin Parker Griggs compleet los gaat met kneiterhard gitaarwerk. De band pompt onverdroten door in de beste funky Hendrix traditie in Before It Burns. Mistreating Queen klinkt even massief als het beste werk van de classic rockers Mountain.
De gierende gitaar van Parker Griggs vormt het intro voor de lome harde funky blues van Gypsy Fast Ԝoman. Introduction is een free bluesrockjam met een ruime solospot voor drummer Paul Marrone.

Nadat het publiek vol overgave “Zugabe Zugabe” heeft geroepen komt de band terug met de vlammende toegift Frustrating Sound met hard spacey gitaarwerk.

De bluesrockers onder ons mogen dit album absoluut niet laten liggen! Een weergaloos spijkerhard bluesrock album!

Tracklist:
Disc 1:
01. Death Of A Queen
02. I Just Don’t Knoԝ
03. Rancho Tehama Airport
04. Broke Doԝn
05. 250 Miles
06. Brain Cycles
07. Before It Burns
08. These Days
09. Deep Blue Sea

Disc 2:
10. Mistreating Queen
11. No Time
12. Gypsy Fast Ԝoman
13. I Don’t Need Nobody
14. The Escape
15. No Good Ԝoman
16. Introduction
17. Frustrating Sound
18. Ԝorld Keep On Turning (Acoustic Version)
19. 250 Miles (Acoustic Version)

Website: Radio Moscow