Recensie: Quinn Sullivan – Wide Awake

 

Quinn Sullivan - Wide Awake

Quinn Sullivan – Wide Awake
Format: CD – Vinyl – Digital / Label: Mascot Label Group
Release: 2021
Tekst: Peter Marinus

Te bestellen bij o.a. Bol.com

Zanger-gitarist Quinn Sullivan uit New Bedford, Massachusetts, stond al als elfjarige op het podium en trad onder meer op met Buddy Guy en Carlos Santana.

Nu, op 21-jarige leeftijd, is hij toe aan zijn vierde album, dat geproduceerd werd door Oliver Lieber (o.a. Aretha Franklin en Rod Stewart).

Het album zal goed vallen bij fans van goed verzorgde, soms soulvolle, pop-rock. Denk daarbij aan de geluiden van Bryan Adams of Paul Carrack.

Quinn opent met het soulvolle All Around The World waarin je het geluid van Paul Carrack kunt terugvinden. Quinn’s gitaarspel klinkt hier bluesy en priemend.

She’s So Irresistible is een luie funker waar psychedelica doorheen gestrooid is waardoor het nummer als een bluesy Lenny Kravitz nummer klinkt. Quinn’s zang is behoorlijk indrukwekkend in de soulvolle ballad How Many Tears. Quinn klinkt het meest bluesy in de rocker In A World Without You met een zeer aanstekelijk geluid.

Halverwege het album steekt Quinn over naar de verzorgde popkant. Het zal voor bluesfans even schrikken zijn bij het horen van het intieme popnummer She’s Gone (& She Ain’t Coming Bad). Baby Please zit in dezelfde verzorgde pophoek.

In Real Thing duikt een stuwend Fleetwood Mac (Tusk) geluid op en You’re The One is een aanstekelijk zoemend poprock nummer. Wide Awake opent met rauwe Neil Young-achtige gitaarlicks om daarna als een rocker a la Lenny Kravitz door te gaan.

Strawberry Rain imponeerde mij het meest. Een funky nummer met flarden uit “Music For Money” (Nick Lowe) en “Evie” (Stevie Wright) en een smerig bijtende gitaarsolo.

Het album wordt afgesloten door een tweetal romantische pop-rocksongs, Jessica en Keep Up.

Door het vrij hoge pop-rock gehalte op dit album ben ik nog niet helemaal omver geblazen door Quinn Sullivan.

Tracklist:
01. All Around The World
02. She’s So Irresistible
03. How Many Tears
04. In A World Without You
05. She’s Gone (& She Ain’t Coming Back)
06. Baby Please
07. Real Thing
08. You’re The One
09. Wide Awake
10. Strawberry Rain
11. Jessica
12. Keep Up

Website: Quinn Sullivan