Recensie: Professor Louie And The Crowmatix – Strike Up The Band

 

Professor Louie And The Crowmatix - Strike Up The Band

Professor Louie And The Crowmatix – Strike Up The Band
Format: CD – Digital / Label: Woodstock Records
Release: 2022

Tekst: Jan Wolf

De swingende roots van Amerika

Het nieuwste album van Professor Louie And The Crowmatix is getiteld ‘Strike Up The Band’ en met deze plaat zal op menig County Fair gedanst worden tot in de late uurtjes.

Van het eerste nummer A Thousand Ways To Freedom tot en met afsluiter Flaming Ray is het namelijk pure en onvervalste footstompin‘ music. Een album dat de avonden in januari waarop het nog steeds vroeg donker is, transformeert tot een relaxte zomeravond.

Het is daarmee de opvolger van 2 live albums uit 2020 (‘Quarantine Sessions’) en 2021(‘Songs Of Inspiration Live’). De professor is gezien zijn output toch al niet bepaald als lui te betitelen want naast zijn werk met de Crowmatix is hij producer / engineer voor tal van andere artiesten.

 De meest in het oog springende naam daarbij is die van The Band, de professor zat als producer achter de knoppen voor hun drie comeback albums, ‘Jericho’ , ‘High On The Hog’ en ‘Jubilation’ uit de jaren 90. Tevens is hij te horen op de versie van ‘Atlantic City’ die de band coverde van Bruce Springsteen al is mij niet duidelijk geworden in welke hoedanigheid.

‘Strike Up The Band’ werd opgenomen in de LRS Studio‘s en laat een band horen die uitstekend ingespeeld is en zich comfortabel voelt in de rol van ambassadeurs voor American Roots Music, een genre dat aan deze zijde van de grote plas niet altijd de aandacht krijgt die het verdiend.

De band bestaat uit ervaren muzikanten die onder andere gewerkt hebben met Van Morrison, Levon Helm, Joe Jackson en Bob Dylan.

Track:
01. A Thousand Ways to Freedom
02. Work It Out
03. Fall Back on Me
04. Golden Eagle
05. Good To Be Grateful
06. Livin‘ In The Country
07. Tick Tock
08. Chain Shot Cannon Ball
09. End Of The Show
10. Flaming Ray

Line-up:
Professor Louie – Keys-Accordion,Vocals
John Platania – Guitar-Vocals
Gary Burke – Drums
Miss Marie – Vocals-Percussionist-Keys
Frank Campbell – Bass-Vocals

Website: https://professorlouie.com/