Recensie: Preacher Boy – Six For Three

 

Preacher Boy - Six For Three

Preacher Boy – Six For Three
Format: CD / Label: Coast Road Records
Release: 2021

Tekst: Peter Marinus

Rauwe, ongepolijste countryblues

Als je van zeer breekbare, ongepolijste akoestische countryblues houdt moet je absoluut eens naar het nieuwe (mini) album van Preacher Boy gaan luisteren.

Preacher Boy is Christopher Watkins uit Iowa City, die zijn dertiende album op ons los laat.

En je moet het met Preacher Boy alleen doen want hij is te horen met zijn National slide gitaar, zijn footstomp en zijn doorleefde stemgeluid. Verder niets! Preacher Boy is al sinds zijn debuutalbum ‘Preacher Boy & The National Blues’ uit 1995 bezig.

Zijn stijl is dus zeer intiem, ongepolijst, zeg maar gerust rauw te noemen.

Hij opent met Miss Butterfly Blues. Een nummer met een dwingende footstomp, de soepel swingende en snijdende National slidegitaar en de rauw schurende stem van Preacher Boy. Een broeierig, donker nummer waarin je de invloed van bijvoorbeeld Robert Johnson terug kan vinden.

Trinity River Blues is een cover van een T-Bone Walker nummer en is door Preacher Boy teruggebracht tot een desolaat stuwende nummer met rauw grommende zang. The River Wild klinkt intiem en tegelijkertijd zeer breekbaar vooral door de emotionele rauwe zang.

Gold Mining Blues is een donker voortstampende blues, die wanhopig en desolaat klinkt. De zang van Preacher Boy klinkt in The River, The Eagle, And The Saint blij vlagen doorleefd, onvast en rauw maar zeker uit het hart komend!

De gitaarriffs van So The Story Goes deden mij aan Satisfaction van the Stones denken, Rauw, vibrerend en gonzend.

Preacher Boy krijgt het op zijn nieuwste release voor elkaar om de luisteraar met zijn rauwe, ongepolijste countryblues te ontroeren.

Tracklist:
01. Miss Butterfly Blues
02. Trinity River Blues
03. The River Wild
04. Gold Mining Blues
05. The River, The Eagle, And The Saint
06. So The Story Goes

Website: https://preacherboy.com/home