Recensie: Pierce Dipner – Goin’ Back

 

Pierce Dipner - Goin' Back

Pierce Dipner – Goin’ Back
Format: CD – Digital / Label: Independent
Release: 2022

Tekst: Jan Wolf

Goin’ Back is het eerste volledige album van de hand van de nog piepjonge Pierce Dipner, het is tevens de opvolger van zijn eerdere EP ‘Get Out Of Your Life’. Eerder al besproken op deze site.

Het album is opgebouwd uit tien nummers waarvan er drie een cover zijn en zeven uit zijn eigen koker zijn komen rollen.

De opnames voor het album vonden plaats in de Church Recording Studio in Pittsburgh en werden overzien door producer Dana Cannone tevens mixer/engineer en eigenaar van de studio. Het masteren is gedaan door Garrett Haines in de Tree Lady Studio, een studio die zich uitsluitend toelegt op het masteren van opnames.

Aan de randvoorwaarden zijn dus voldaan en ook de backing band die gebruikt wordt bestaat uit ervaren sessiemuzikanten die je om een boodschap kunt sturen….hoe brengt Pierce het er dan vanaf op zijn eerste plaat?

Bijzonder geslaagd toch wel, een erg volwassen album dat gekenmerkt wordt door consistentie in benadering en uitvoering…iets waar meer ervaren artiesten toch ook regelmatig mee worstelen.

Er wordt gespeeld in stijlen van blues naar iets meer rock maar ook wanneer het rockender klinkt is de blues nooit ver in zijn spel. De aanwezige blazerssectie is een fijne aanvulling op het degelijke ritme tandem en samen met het toetsenwerk levert de band een lekkere voedingsbodem voor Dipner om op te kunnen soleren. Ingetogen of wild / clean of distorted, het komt aan bod en Pierce beheerst het allemaal met gemak.

Het is een meer dan prima album geworden en mocht hij zich zo doorontwikkelen, dan ligt er een mooie toekomst in de blueswereld voor hem in het verschiet.

Tracklist ;
01. Fools Gold
02. Higher Ground
03. Empty Bed Blues
04. Nobody But Myself To Blame
05. Tore Us Apart
06. Goin‘ Back
07. No Half Steppin
08. We‘re Not Leaving
09. Won‘t You Come Home
10. Memphis In The Rain

Line-up:
Pierce Dipner – Guitar and Vocals
Arnold Stagger – Bass
Blaise Lanzetta – Drums
Joe Munroe – Piano and Keyboards
Reggie Watkins – Horn arrangements and Trombone
JD Chaisson – Trumpet
Rick Matt – Saxophone

Website: https://piercedipner.com/