Nick Dittmeier – Alive From A Barbershop In Southern Indiana
Format: Vinyl EP – Digital / Label: Lost Crossroads Music Records
Release: 2020

Tekst: Peter Marinus

Deze EP wordt aangekondigd als een release van Nick Dittmeier & the Sawdusters, een Americana band uit het zuiden van Louisiana. We hebben hier echter te maken met een live EP van Nick Dittmeier, die in zijn eentje een aantal songs speelt in een “barbershop” voor een zeer select gezelschap.

Dat houdt automatisch in dat je hier niet te maken hebt met de Little Feat/the Band-achtige Americana die Nick normaliter met zijn band speelt.

In zijn eentje klinkt Nick hier heerlijk intiem en laat hij horen dat hij een prima verhalenverteller is, die zichzelf slechts begeleid met zijn akoestische gitaar en de harmonica.

Take It Slow, de opener van de EP, is een indringende ballad, mede door de krachtige stem van Nick. Een heerlijk intiem nummer! Centralia gaat over een bestelauto, die Nick op afbetaling had gekocht en die uiteindelijk op de sloop (“a van graveyard”) terecht kwam.

Trouble Song is vervolgens een stuwend,bluesy nummer dat gevolgd wordt door het tegelijkertijd bijtende en intieme O’Bannon Woods, over een mysterieus woud waarin continu mensen verdwijnen.

De afsluiter, Rhythm Of The Train, klinkt behoorlijk Dylanesque met bijbehorende kreunende harmonica.

Deze EP laat op rima wijze de aangename intieme kant van Nick Dittmeier horen.

Tracklist:
01. Take It Slow
02. Centralia
03. Trouble Song
04. O’Bannon Woods
05. Rhythm Of The Train

Website: Nick Dittmeier

Hits: 3