Recensie: Natural Blues – Elementary Power

 

Natural Blues – Elementary Power
Format: CD / Label: AAA Culture GmbH Records
Release: 2021
Tekst: Peter Marinus

De Hamburgse bluesband Natural Blues heeft een lange staat van dienst. De band werd al in 1982 opgericht en de ervaring druipt af van hun nieuwe album.

Momenteel bestaat de band uit Norbert Egger (zang, gitaar, piano, percussie), Alex Meik (bas), Hubert Hofherr (harmonica), Stefan Schubert (gitaar) en Peter Bachmayer (drums). Michael Alf op piano en Florian Speth op drums zijn de gasten.

De stijl van Natural Blues is enigszins te vergelijken met het geluid van de Britse Blues Band. Bij wijlen strak rockend met snerpend slidegitaar werk en een brullende harmonica maar ook broeierig slepend in andere nummers.

In de nummers op dit album krijgt voormalige president Trump van de USA er stevig van langs terwijl er ook de nodige anti-discriminatie statements te horen zijn.

Trump krijgt er vooral in Shame On You, Mr. Trump behoorlijk van langs in een ontspannen shuffle met een welgemeende boodschap.

De opener van het album Love You In The Morning is een soepel rockende shuffle in de beste Fabulous Thunderbirds traditie met een rauw brullende harmonica en brandende slidegitaar.
Het eerbetoon aan Muddy Waters, Muddy Waters, is een broeierig bonkend swampblues nummer met een heerlijk groovende bas van Alex Meik.

Mr. President is vervolgens een logge broeierige boogie vol fuzzende gitaarriffs en de loeiende harmonica van Hubert Hofherr. Het geluid van the Blues Band kom je tegen in de venijnige rocker I Can’t Breathe en het broeierige What My Boss Wants.

Het feit, dat Sweet Goddess Blues overduidelijk door Sweet Little Angel is geïnspireerd maakt niets uit in dit heerlijk schroeiende bluesnummer.

Prijsnummer van het album is het lome I Hear My Phone Ringing met een hoofdrol voor de schreeuwende harmonica van Hubert Hofherr.

Natural Blues bewijst met dit album een zeer ervaren, prima bluesband te zijn, die in de top van de Duitse bluesliga thuishoort.

Tracklist:
01. Love You In The Morning (Single Version)
02. Muddy Waters
03. Mr. President
04. Three O’Clock In The Mornin’
05. I Can’t Breathe
06. Shame On You, Mr. Trump
07. Fishing Blues
08. I Hear My Phone Ringing
09. What My Boss Wants
10. Weepin’ ‘n’ Moanin’
11. Sweet Goddess Blues
12. Rockin’ Goddess Blues
13. Lovin’ You In The Morning (Extended Version)
14. Shame On You, Mr. Trump (Extended Version)

Website: Natural Blues

Hits: 4