Recensie: Natalia M. King – Woman Mind Of My Own

 

Natalia M. King - Woman Mind Of My Own

Natalia M. King – Woman Mind Of My Own
Format: CD – LP / Label: Dixiefrog Records
Release: 2021

Tekst: Peter Marinus

Dat er op het Dixiefrog label niet alleen maar stevige bluesrock albums worden uitgebracht bewijst het nieuwe album van Natalia M. King. Haar negende album en haar eerste voor het Dixiefrog label.

Natalia is een Amerikaanse artieste uit Brooklyn, die momenteel in het Franse Arles verblijft. Op haar vorige albums wist zij stijlen als blues, folk, Afrikaanse invloeden, Americana en rock te vermengen.

En dat is op haar nieuwe album ook het geval. Haar muziek klinkt zeer intiem, bij vlagen behoorlijk soulvol, en heeft de nodige raakvlakken met artiesten als Bonnie Raitt en Rory Block.

Ze opent het album op een intieme wijze met Woman Mind Of My Own. Een nummer waarin de krachtige stem van Natalia de nodige raakvlakken met die van Bonnie Raitt heeft. Het nummer wordt opgesierd door een snijdende slidegitaar.

Aka Chosen is een stuwende blues, gevoed door zacht bonkende drums. De sfeer in dit nummer is krachtig en soulvol en bevat ook de nodige gospelinvloeden. Forget Yourself bewijst dat Natalia ook een diepe soulballad aan kan.

Eliott Murphy treedt als mede zanger aan in de John Cougar Mellencamp cover Pink Houses, dat getransformeerd is tot een luie Rory Block-achtige shuffle.
Na de intieme, warme blues So Far Away is de soulvolle stem van Grant Haua te horen in (Lover) You Don’t Treat Me No Good, een cover van de mij onbekende Dan Pritzker. Vervolgens klinkt Sunrise To Sunset heerlijk lui en jazzy meteen bijbehorende lui priemende jazzgitaar. Play On klinkt schurend met een schroeiende accordeon en snijdende slidegitaar.

Natalia sluit haar album af met een verrassende soulvolle cover van George Michael’s One More Try.

Het nieuwe album van Natalia M. King hult je in een zeer weldadige, warme, bluesdeken.

Tracks:
01. Woman Mind Of My Own
02. Aka Chosen
03. Forget Yourself
04. Pink Houses
05. So Far Away
06. (Lover) You Don’t Treat Me No Good
07. Sunrise To Sunset
08. Play On
09. One More Try

Website: https://www.nataliamking.fr/#/home

Natalia M. King
Credits: Ania Slowinska