Recensie: Naked Gypsy Queens – Georgiana

 

Naked Gypsy Queens - Georgiana

Naked Gypsy Queens – Georgiana
Format: Vinyl LP – Digital / Label: Mascot Label Group – Mascot Records
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

De Naked Gyspsy Queens is een gloednieuwe band uit Tennessee, Amerika en is getekend door het Mascot label. En op dat label past deze band perfect want hun rock is behoorlijk door de bluesrock uit de 60’s en 70’s beïnvloed. Denk daarbij vooral richting bands als Led Zeppelin en Nazareth.

Het is gelijk raak in de openingstrack Georgiana.  Een loom groovend nummer met de nodige Led Zeppelin trekjes. Een echte messcherpe riffmachine met een stomende tempoversnelling en gierend (slide) gitaarspel.

De Led Zeppelin invloeden blijven aanwezig in Down To The Devil. Een superfunky nummer met de soulvolle rauwe stem van Chris Attigliato (zang, gitaar), de snijdende gitaar van Cade Pickering en de solide groovende ritmesectie Bo Howard (bas) en Landon Herring (drums).

Er wordt weinig gas terug genomen in het broeierige en funky Strawberry Blonde #24 met opnieuw schroeiend en gierend gitaarwerk. Wolves is een loom groovend bluesrock nummer dat meer de richting van Nazareth opgaat met dit keer fraai atmosferisch priemend gitaarspel.

Het rustpunt op deze EP komt van het nummer If Your Name is New York (Then Mine Is Amstersdam), een semi-akoestische, maar daarom niet minder krachtige, ballad.

Met Naked Gypsy Queens hebben we er weer een prima hard rockende band bij!

Tracks:
01. Georgiana
02. Down To The Devil
03. Strawberry Blonde #24
04. Wolves
05. If Your Name Is New York (Then Mine’s Amsterdam)

Website: https://www.nakedgypsyqueens.com/