Recensie: Mosquito Hawks – Some Kinda Blues

 

Mosquito Hawks - Some Kinda Blues

Mosquito Hawks – Some Kinda Blues
Format: Vinyl – Digital / Label: Tramp Records
Release: 2021
Tekst: Peter Marinus

Mosquito Hawks is één van de vele projecten/bands van de Amerikaanse trompetist/fluitist en componist Joel Ricci, die in het verleden ook al te horen was bij bands als the Crawdad Farmers, the Funk Revolution en the L.B.’s.

Voor het Mosquito Hawks project liet hij zich omringen door muzikanten uit de omgeving van Seattle, Jabrille “Jimmy James” Wiliiams (gitaar), Jens Gunnoe (drums), Bob Lovelace (bas) en Thomas Deakin (tenorsaxofoon).

Hun EP bestaat uit een vijftal instrumentale nummers waarin het New Orleans funk geluid een grote rol speelt.

Hydrangea is een hoekig groovend nummer met de trompet van Joel en de saxofoon van Thomas in de hoofdrol, naast de bijtende gitaar van Jabrille en de stuwend groovende ritmesectie.

Mosquito Eater bestaat uit twee delen en is een luie shuffle met lichte “Help Me” (Sonny Boy Williamson) invloeden. In beide versies zit een een energieke tempoversnelling waarin Thomas Deakin los gaat op zijn uitzinnig scheurende saxofoon.

In Jalapeno Pep kan je onmogelijk om het geluid van the Meters heen. Een heerlijk groovend funknummer met krachtige blazers en bijtend gitaarwerk. Some Kinda Blues is een shuffle waarin de Mosquito Hawks hun versie van luie blues laten horen, voorzien van prima priemend gitaarspel.

Deze EP is aan te raden aan de liefhebbers van het funky New Orleans geluid.

Tracklist:
01. Hydrangea
02. Mosquito Eater
03. Mosquito Eater Pt. 2
04. Jalapeno Pep
05. Some Kinda Blues

Website: Tramp Records