Recensie: Monster Magnet – Motorcycle (Straight To Hell)

 

Monster Magnet - Motorcycle (Straight To Hell)

Monster Magnet – Motorcycle (Straight To Hell)
Format: EP / Label: Napalm Records
Release: 2021
Tekst: Peter Marinus

Dave Wyndorff en zijn band Monster Magnet hadden geen zin om zich tijdens de Corona lockdown te vervelen en besloten daarom een album op te nemen in de oefenruimte van de band in New Jersey.

Een album, dat geheel gevuld is met covers van stevige psychedelische nummers uit het muzikale verleden.

Dat album, ‘A Better Dystopia’, verschijnt binnenkort en als opwarmer is er nu een EP verschenen met daarop drie nummers.

Dave Wyndorff (zang, gitaar, keyboards), Phil Caivano (gitaar), Bob Pantela (drums), Garrett Sweeney (gitaar) en Alec Morton (bas) gaan helemaal los op de EP.

Begonnen wordt met het titelnummer, Motorcycle (Straight To Hell), een cover van een nummer van het Britse noise-punk duo Table Scraps. Dit is in handen van Monster Magnet een ontzetten log beukende fuzzrocker geworden met een hard zoemende bas. De band bewijst met deze cover dat ze nog steeds één van de smerigst rockende bands is.

Learning To Die is een cover van het Amerikaanse 70’s harrdrock trio Dust. Een band waarin Kenny Aaronson (later o.a. in Derringer) en drummer Marc Bell (later bekend als Marky Ramone) zaten. De cover is een hoekig beukend nummer, opwindend pompend met razende drums, snauwende zang, vet riffende gitaren en een psychedelisch middengedeelte.

De laatste cover op deze EP is Mr. Destroyer. Een nummer, dat oorspronkelijk van de band Poo-Bah is, een 70’s trio uit Ohio. Het psychedelia gehalte is in dit hard gonzend Black Sabbath-achtige nummer zeer hoog.

Monster Magnet heeft, zo te horen, een prima manier gevonden om de verveling tijdens deze nare Corona maanden tegen te gaan. Een heerlijke gore harde EP!

Tracklist:
01. Motorcycle (Straight To Hell)
02. Learning To Die
03. Mr. Destroyer