Recensie: Mississippi MacDonald – Do Right, Say Right

 

Mississippi MacDonald - Do Right, Say Right

Mississippi MacDonald – Do Right, Say Right
Format: CD – Digital / Label: Another Planet Music Records
Release: 2021

Tekst: Peter Marinus

In het enorme aanbod van bluesreleases springt dit derde album van de Britse Mississippi MacDonald er op een zeer aangename wijze bovenuit.
Dat komt vooral door het warme, intieme soulgeluid van dit album. Een geluid dat je doet denken aan artiesten als Little Milton of Delbert McClinton of aan het geluid van labels als Hi en Malaco.

Mississippi MacDonald (zang, gitaar) wordt op zijn album begeleid door Phil Dearing (producer, keyboards, gitaar, bekend van zijn werk met o.a. Julie Felix en Laura Cantrell), Elliot Boughen (bas), Mark Johnson-Brown (drums) en Lucy Dearing (backing vocals).

Op een enkel nummer na is dit album gevuld met intieme groovende soulblues. It Can’t Hurt Me is zo’n nummer. Een lui groovend nummer met de soulvolle zang van Mississippi MacDonald en zijn hard priemende bluesgitaar.

Ook Let Me Explore Your Mind valt onder de categorie ‘lui en soulvol’ met een zacht zwevend soulorgel en intiem prikkende gitaar. Keep Your Hands Out Of My Pocket is een diepe slowblues met uitstekend indringend snijdend gitaarwerk.

Het tempo gaat in een aantal andere nummers ietsjes omhoog. I Was Wrong is een warm groovend soulblues nummer met stuwende blazers en soulvolle zang met een rauw randje.

Het afsluitende nummer Your Wife Is Cheating On Us is een loom pompende shuffle met wederom fel snijdend gitaarspel.

Dit album van Mississippi MacDonald zal zeer in de smaak vallen bij zowel bluesliefhebbers als soulliefhebbers.

Tracks:
01. I Was Wrong
02. I Heard It Twice
03. It Can’t Hurt Me
04. Drinker’s Blues
05. Let Me Explore Your Mind
06. That’s It I Quit
07. If You Want A Good Cup Of Coffee
08. Keep Your Hand Out Of My Pocket
09. Your Wife Is Cheating On Us

Website: https://mississippimacdonald.com/