Recensie: Miss Lady Blues – Moe Betta Blues

 

Miss Lady Blues - Moe Betta Blues

Miss Lady Blues – Moe Betta Blues
Format: CD / Label: Independent
Release: 2021

Tekst: Peter Marinus

Het is altijd lekker om ondergedompeld te worden in een “ouderwets” soulgeluid, dat doorspekt is met bluesy invloeden. En dat is precies wat er gebeurt op het debuutalbum van Miss Lady Blues.

Miss Lady Blues werd geboren als Tikesha McMullen Boyd in Tuscaloosa, Alabama en verblijft momenteel in Atlanta, Georgia.

Zij is al een tijdje actief in de muziekwereld. Zo was zij ooit lid van de vocalgroep Eloquence en hielp zij haar broer Jay McMullen, a.k.a. Kutt The Check, aan een deal bij het Atlantic label.

Nu dus haar in eigen beheer uitgebrachte debuut.

Zoals gezegd is het soulgehalte erg hoog op dit album. Dat komt mede door het warme, intieme en bij vlagen ook krachtige stemgeluid van Miss Lady.

Geopend wordt met de intiem pompende shuffle Back It Up With That Lip. Een nummer, dat qua stijl doet denken aan ZZ Hill’s Down Home Blues en waarin Miss Lady’s soulvolle stem prima past. Daarna volgt het luchtig funkende She Ain’t Me, dat meer de kant van de stuwende blues op gaat.

Ook in het warme What I Want is de funk aanwezig. Een intiem nummer met priemend bluesy gitaarwerk. Met Being In Love gaat Miss Lady de diepe soulkant op. Een weelderig deinende shuffle met intieme soulzang. Addicted klinkt even soulvol met een sprankelend Betty Wright-achtig geluid. Het deinende Loving You bevat naast Betty Wright ook invloeden als Ann Peebles en Joss Stone.

Na het hoekig groovende Baby, met zijn wel erg abrupte eind, volgt het hoogtepunt van het album. De afsluiter Can’t Be Love is een zeer diepe soulballad met een bluesy geluid via een hard priemende gitaar.

Het is genieten geblazen met de old school soulklanken van Miss Lady Blues!

Tracklist:
01. Back It Up With That Lip
02. She Ain’t Me
03. Being In Love
04. Addicted
05. What I Want
06. Loving You
07. Baby
08. Can’t Be Love

Website: http://www.missladyblues.com/