Recensie: M G Boulter – Clifftown

 

M-G-Boulter-Clifftown

M G Boulter – Clifftown
Format: CD – LP – Digital / Label: Hudson Records
Release: 2021
Tekst: Peter Marinus

De Britse singer-sonwriter M G Boulter (Matt Boulter) uit Essex neemt je op zijn derde album als reisleider mee naar het fictieve plaatsje Clifftown. En hij doet dat op een zeer intieme en warme wijze met folkie pop, die meer dan eens het geluid van Al Stewart, Gerry Rafferty en Paul Simon doet herleven.

Hij wordt daarbij geholpen door Pete Flood (drums), Sam Sweeney (viool), Lucy Farrell (zang, viool) en de van Spiritualized bekende Richard Warren (gitaar). Andy Bell nam de productie voor zijn rekening.

Een goed voorbeeld van het geluid van M G Boulter is Midnight Movies. Een zacht zwevend nummer met een zacht tokkelende gitaar, een sfeervol snijdende viool en de zalvende warme stem van M G.

Soft White Belly rockt iets feller maar klinkt nog altijd zeer warm. Het aantal ballads is groot op dit album maar ze zijn stuk voor stuk prachtig.

Clifftown is een intieme ballad met fluwelen meerstemmige zang, Nights At The Aquarium is zwevend en breekbaar, Simon Of Sudbury is voorzien van een donker geluid met een zacht schroeiende gitaar en de afsluiter Pilate klinkt heerlijk dromerig.

Fan Of The Band begint  vervolgens met een funky bas en drums en gaat over in warm tintelende folkpop.

Laat reisleider M G Boulter je bij de hand nemen voor een zeer intieme rondleiding door Clifftown. Een prachtalbum!

Tracklist:
01. Midnight Movies
02. Soft White Belly
03. Clifftown
04. Nights At The Aquarium
05. The Author Of All Things, She Speaks
06. Icy Paw
07. The Slow Decline
08. Fan Of The Band
09. Simon Of Sudbury
10. Night Worker
11. Remnants
12. Pilate

Website: M G Boulter

M G Boulter
Credit: Jinnwoo

Hits: 0