Lynne Hanson – Just Words
Format: CD – Vinyl – Digital / Label: Continental Record Services
Release: 2020

Tekst: Roelof Passies

Het jaar 2020 komt inmiddels behoorlijk op gang met mooie en nieuwe releases. Één daarvan is het album van Lynne Hanson, met als titel ‘Just Words’. Inmiddels het zevende album van haar en eigenlijk moet ik bekennen dat ik deze Canadese uit Ottawa niet echt op mijn netvlies had. Maar wat blijkt; dit is een welkome verrassing. De titel brengt me eerst nog even op het verkeerde pad, je denkt bij een titel als Just Words aan alleen maar woorden, maar gelukkig staat er ook muziek op. En dan de cover van het album; steentjes en stokjes; “wie het weet mag het zeggen”.

Haar muziek heeft voornamelijk kenmerken van folk en country en dat hoor je ook op dit album. Niet alle nummers kunnen mij even bekoren, echter er staan ook vele beauty’s op. Er staan ook nummers op met een meer jazz en blues sfeertje.
Nummers die er dan ook wat mij betreft er meteen uit springen. Zoals het tweede nummer Hearts Of Fade waarin een heerlijke gitaarrif is te horen. Het maakt de muziek gelijk zoveel spannender.
Een ander mooi nummer is Long Way Home; onlangs op single uitgebracht. Heerlijke opzwepende drums en bass en daardoor muzikaal één van de mooiste nummers op dit album. Kijk en luister ook eens het  youtube filmpje hieronder, opgenomen in een prachtige omgeving in Canada, maar wat een fantastische mandoline speler, hartverwarmend.
Nummers als Higher Ground en Would You Still springen er uit met een jazz-achtige inslag. Haar stemt leent zich uitstekend voor deze nummers; lekker ongecompliceerd en zonder technische hoogstandjes. Toch is het de blues die het album zo aanstekelijk maakt. Je krijgt met het nummer Just Words al een klein voorproefje, maar het dak gaat er helemaal vanaf met het nummer Lollipops and Roses. Wat een geweldig nummer, wat een power en wat een heerlijke gitaarrif door het nummer.

Al met al een prachtig album van een artieste die meer aandacht verdient. Gelukkig kan dat snel; want ze gaat vanaf begin maart op een uitgebreide tour door Europa en zal ook menig concertzaal in Nederland aan doen.
Bekijk hier de data

Tracklist:
01. True Blue Moon
02. Hearts Fade
03. Just Words
04. Higher Ground
05. Clean Slate
06. Such a Random Thing
07. Lollipops and Roses
08. Every Minute In Between
09. Hemingway’s Songbird
10. Would You Still

Website: Lynne Hanson