Recensie: Lunar Swamp – Moonshine Blues

 

Lunar Swamp - Moonshine Blues

Lunar Swamp – Moonshine Blues
Format: CD – Digital / Label: The Swamp Records
Release: 2021

Tekst: Peter Marinus

Een indrukwekkend album

Het trio Lunar Swamp bewijst met hun tweede album dat er in Italië ook een voedingsbodem voor broeierige, zware swamprock is. Mark Wolf (zang, harmonica), Machen (gitaar, cigar box gitaar) en S.M. Ghoul (drums) uit Catanzaro slepen zich namelijk door een loodzwaar beukend Stoner Rock landschap waarin af en toe bluesy invloeden voorbij komen.

Als je dit trio al met andere bands moet vergelijken, dan komt het geluid van Danzig en the Cult, vooral door de galmende zang van Mark Wolf, dicht in de buurt.

Het album opent al zwoegend met schrapende blueslicks in Muddy Waters. De huilende harmonica zorgt hier sporadisch voor wat extra bluesinvloeden. Al snel gaat het nummer over op slepende verpletterende Stoner Rock met een zeer donker geluid. Gonzend in de beste Blue Cheer/Black Sabbath traditie.

Moonburst Smoke is zo mogelijk nog massiever met snijdend gitaarwerk en lijzige Glenn Danzig-achtige zang. The Redneck Squatch opent met een donkere bluesy slidegitaar en klinkt vervolgens als een verpletterend nummer a la Black Sabbath in de overtreffende trap.

Het tempo gaat iets omhoog in Old Ben The Gator voor een haast funky groovend zwaar moerasrock nummer. Bij Cross Swamp Blues moet je je Ennio Morricone en zijn harmonica eens voorstellen gesitueerd in een zeer broeierig stinkend moeras. Een nummer met giftig gonzende grooves.

Sweet Sue is een cover van een Witch nummer en is een donker riffend, 70’s beinvloed, nummer met galmende Danzig/Cult zang.

Hou de vliegenmepper maar gereed want bij beluistering van dit indrukwekkende album van Luna Swamp zullen de muggen en vliegen uit het niets tevoorschijn komen.

Website: https://www.facebook.com/lunarswampband