Recensie: Lowland Brothers – Lowland Brothers

 

The Lowland Brothers -The Lowland Brothers

Lowland Brothers – Lowland Brothers
Format: CD – Vinyl LP / Label: Wita Records
Release: 2021

Tekst: Peter Marinus

Dat het met de soulmuziek in Frankrijk wel snor zit bewijst het debuutalbum van de Lowland Brothers. Een band rond Nico Duportal (zang, gitaar), de voormalige frontman van The Rhythm Dudes. De band bestaat verder uit Laurence Le Baccon (backing vocals), Julie Dumoulin (backing vocals), Barbara Belmonté (backing vocals), Damien Cornelis (Hammond orgel,keyboards), Hugo Deviers (gitaar), Max Genouel (bas) en Fabrice Bessouat (drums).

Hun soul is van het zeer warme intieme soort waarbij je je een mix van Curtis Mayfield en The Blow Monkeys moet voorstellen.

Zo is Sunburns In December een zacht deinend nummer waarin het Curtis Mayfield geluid duidelijk aanwezig is, opgesierd door een brandende twanggitaar en de soulvolle zang van Nico Duportal.

In Two Pounds Of Loaded Steel hangt een broeierige, haast swampy, sfeer. Stuwend met een zweterige groove en een branderig geluid. Melania klinkt intiem a la ‘My Gir’ van The Temptations. Dus zeer soulvol met fraai sfeervol twangend gitaarspel.

Driftin’ opent met zeer teder en breekbaar pianospel en gaat over in een loom deinend nummer waarin het fluwelen soulgeluid van The Blow Monkeys te herkennen is. Share Your Load is wederom een fluweelzacht groovend soulnummer voorzien van rauw raspend gitaarspel.

Het Curtis Mayfield geluid is weer terug te vinden in de heupwieger Love Reign Over Me. Een heerlijk warm en sensueel nummer. In Things We Used To Do duiken countryrock invloeden op en de afsluiter High And Lonesome is een donkere melancholieke ballad met een soulvol gierend Hammond orgel.

De Lowland Brothers overtuigen op een prima soulvolle wijze!

Tracks:
01. Sunburns In December
02. Two Pounds Of Loaded Steel
03. Melania
04. Driftin’
05. Share Your Load
06. Love Reigns Over Me
07. Things We Used To Do
08. High And Lonesome

Website: https://www.lowlandbrothers.com/