Lovesick Duo – All Over Again
Format: CD – vinyl LP / Label: A-Z Press Records
Release: 2021

Tekst: Peter Marinus

Het Lovesick Duo komt uit Bologna, Italië, en bestaat uit multi-instrumentalisten Paulo Roberto Pianezza (zang, gitaar, pedal steel, dobro) en Francesca Alinovi (zang, bas).

Dit duo put rijkelijk uit het country, rock & roll en western swing verleden van de 40’s en 50’s.

Een vergelijking met de Amerikaanse band BR5-49 is hier dan ook meer dan op zijn plaats. En dat bedoel ik zeer zeker als een compliment want alles klopt op dit vierde album. Heerlijk loom swingende nummers worden afgewisseld door intieme country.

Zo is de opener All Over Again een western swinger waarin de “slappende” bas voor een rock & roll drive zogt en de pedal lapsteel voor een warm country geluid.

Vervolgens is Second Chance een loom deinend country nummer met een zacht boppend ritme. Francesca zorgt voor de ogenschijnlijk “onschuldige” zang terwijl Paulo de meer doorleefde zang voor zijn rekening neemt.

Dan duikt er een bluesy geluid op in de stuwende countrybilly van Black And White Light met venijnig gitaarwerk. Na de breekbare, desolate ballad I Might Be Going Home is het weer tijd voor een heerlijk deinend western swing nummer, Ain’t No Other Place (For You And Me).

In het toepasselijk getitelde Paradise Island, een instrumental, zie je de zacht wuivende rieten Hawaii rokjes al voor je. In zowel I Don’t Love You Anymore als het feestelijk swingende The World Is Different Without You is het tijd voor swingende countrybilly.

De pedal steel zet de Western Swinger Lovesick Boogie in werking en in dit nummer blijkt nogmaals hoe goed Paulo en Francesca hun instrumenten beheersen.
Het album wordt intiem deinend afgesloten door Today’s The Day.

Dit album durf ik zonder enige twijfel aan te raden aan fans van het betere Americana werk of aan fans van bands als BR5-49 en Asleep At The Wheel.

Tracklist:
01. All Over Again
02. Second Chance
03. Black And White Light
04. I Might Be Going Home
05. Ain’t No Other Place (For You And Me)
06. I Wish You Were My Baby
07. I’m In Love With My Baby
08. Paradise Island
09. I Don’t Love You Anymore
10. The World Is Different Without You
11. That Record That You Liked
12. Lovesick Boogie
13. Today’s The Day

Website: Lovesick Duo

Hits: 58