Van dit album van Los Lobos druipt hun liefde voor de muziek in ruime mate af. Een schitterend album!

 

Los Lobos - Native Sons

Los Lobos – Native Sons
Format: CD – LP – Digital / Label: New West Records
Release: 2021
Tekst: Peter Marinus

Te bestellen bij o.a. Bol.com

Los Lobos mag onderhand toch wel als een instituut in de Americana en rhythm & blues scene gezien worden.

De band uit L.A. werd al in 1973 opgericht bracht in 1978 het debuutalbum ‘Just Another Band From East L.A.’ uit. En altijd vond er bij deze band een mix van hun Mexicaanse roots en rhythm & blues plaats.

Nu is er de opvolger van het album ‘Llegó Navidad’ uit 2019 en dit keer komen Los Lobos met een coveralbum. Er staat slechts één eigen nummer op het album, het titelnummer Native Sons. Een warm deinende rhythm & bluesshuffle met een intiem Van Morrison geluid.

Het album opent zeer soulvol met de cover van Love Special Delivery van de Mexicaanse garagerock band The Midniters. Een opwindende zeer soulvolle cover met rauw bluesy gitaarwerk.

Ook de cover van Barrett Strong’s Misery valt in de categorie “zeer soulvol”. Een loom schuifelend soulbluesnummer met priemend gitaarwerk.

Dan volgt een mix van Stephen Stills’ Bluebird en For What It’s Worth van Buffalo Springfield. In een prachtige sprankelende versie met bluesy toevoegingen van Los Lobos.

Uiteraad komen de Mexicaanse invloeden ook aan bod. Zo is Los Chucos Suaves een cover van een Lalo Guerrero nummer. Een superswingend latinrock nummer met een geweldige noise-fuzz gitaar.

Ook Dichoso zit in de latinhoek en is een cover van een Willie Bobo nummer in een heerlijk dromerige uitvoering. Jackson Browne’s Jamaica Say You Will klinkt lekker ingetogen en intiem, gevolgd door de losjes swingende bigband blues van Never No More, een cover van het Percy Mayfield nummer.

Er staat een tweetal covers op het album waarbij het kippenvel niet van je lichaam af te krijgen is. De eerste is de verrassende  cover van het Beach Boys nummer Sail On, Sailor en de tweede een warme, zwoele en zinderende cover van de War klassieker The World Is A Ghetto.

Via het dromerige, sprankelende Where Lovers Go (bekend door the Jaguars) nemen Los Lobos afscheid.

Van dit coveralbum van Los Lobos druipt hun liefde voor de muziek in ruime mate af. Een schitterend album!

Tracklist:
01. Love Special Delivery
02. Misery
03. Bluebird/For What It’s Worth
04. Los Chucos Suaves
05. Jamaica Say You Will
06. Never No More
07. Native Sons
08. Farmer John
09. Dichoso
10. Sail On, Sailor
11. The World Is A Ghetto
12. Flat Top Joint
13. Where Lovers Go

Website: Los Lobos

Hits: 4