Los Brujos  – Alchemy
Format: Digital EP / Label: Inseam Records
Release: 2020

Tekst: Peter Marinus

Los Brujos is een Amerikaans duo uit de omgeving van Cambridge, Massachusetts en bestaat uit Michael Spaly (zang, mandoline, gitaar, viool, bas, synthesizer) en Chuck Melchin (gitaar, bas, zang). Spaly is bekend als lid van de folk-bluegrass-psychedelische jamband Green Monroe en Melchin zou bekend kunnen zijn als lid van de alternative countryband the Bean Pickers Union.

Met de hulp van Carla Ryder (backing vocals), Jim Larkin (drums) en Chris Coughlin (piano, orgel, zang) heeft het duo nu een EP uitgebracht die vol staat met countryrock (of Americana als U wilt) met een duidelijk hang naar de jaren ‘70.

Zo is de opener Reckoning een breekbaar, zacht tokkelend nummer dat door de goddelijk mooie samenzang onvermijdelijk aan Crosby Stills Nash & Young doet denken. Een prachtig begin van deze EP!

Bronco klinkt al even intiem met een geluid dat iets meer richting een act als Seals & Crofts trekt, terwijl het  Crosby Stills Nash & Young geluid ook hier in de pracht koortjes opduikt.

Everything I Can is vervolgens een stemmig deinende countryrock song met flinke Flying Burrito Brothers invloeden.

De laatste twee nummers van de EP, High Times en Bitter Blue, zijn beiden ingetogen ballads, die zeer sfeervol en intiem klinken met een belangrijke rol voor de krassende viool van Michael Spaly.

Dit is een EP waar Americana fans simpelweg niet omheen kunnen!

Tracklist:
01. Reckoning
02. Bronco
03. Everything I Can
04. High Times
05. Bitter Blue

Website: Chuck Melchin

Hits: 0