Recensie: Lebanon Hanover – Sci-Fi Sky

 

Lebanon Hanover - Scifi Sky

Lebanon Hanover – Sci-Fi Sky  
Format: CD -LP – Digital / Label: Fabrika Records
Release: 2020
Tekst: Paul Op den Kamp
“Angst, German Angst – always think of what’s to come – Angst German Angst – Surprises are so much fun”.

Nieuw werk van dit Zwitserse/Brits duo is zeker niet voor alle muziekliefhebbers bestemd. Enkel voor diegenen die het liefst luisteren naar donkere galm met de nodige pathos is deze ‘Sci-Fi Sky’ bestemd. Voor een ieder die houdt van harde, snoeide gitaren… Kies een andere recensie op deze website.

Lebanon Hanover werd in 2010 opgericht na de toevallige ontmoeting tussen Larissa ‘Iceglass’ Georgio en bassist Williams Maybelline. Hun standplaats is sinds jaar en dag Berlijn. Dat het Fabrika label in Athene zit vervolmaakt op een manier dit Europese project.

Het genre Darkwave ontstond als duistere evenknie van de New Wave, zo vanaf het begin van de jaren tachtig. De bands in die specifieke stijl gebruiken over het algemeen lagere tempo’s, mineur akkoorden en melancholische teksten. Het Nederlandse Clan of Xymox is hier een bekend voorbeeld van. Maar de aan Dark Wave gelieerde bands zijn bekendere namen. Denk aan Anne Clark, Depeche Mode of Dead Can Dance.

Wat dan het sci-fi aspect uit de titel is blijft onduidelijk. Het album een sombere wolk die langzaam voorbij drijft. Met hier en daar enkele bliksemschichten. Een sfeer van doem en onheil alsof artiest en luisteraar getransporteerd zijn naar de vroege jaren tachtig.

Met dezelfde galm en zwartgallige klankkleuren als bekende collega artiesten als The Cure, Smiths of Siouxsie And The Banshees brengen Lebanon Hanover een album vol elektronische mistroostigheid.  

Tracklist:
01. Living On The Edge
02. Golden Child
03. Garden Gnome
04. Digital Ocean
05. The Last Thing
06. Angel Face
07. Hard Drug
08. Third Eye In Shanghai
09. Your Pure Soul
10. Come Kali Come

Website: Lebanon Hanover

Hits: 3