Layla Zoe – Nowhere Left To Go
Format: CD / Label: Layla Zoe Music
Release: 2021

Tekst: Tom Wouters

Layla Zoe is al jaren als zangeres actief in de bluesscene, maar heeft niet de bekendheid gekregen van veel andere zangeressen als bijvoorbeeld Beth Hart en Susan Tedeschi, om er maar een paar te noemen. En dat is volkomen ten onrechte blijkt eens te meer op het alweer 15e album van de Canadese. De lieflijke hoesfoto doet anders vermoeden, maar ook op ‘Nowhere Left To Go’ laat Zoe horen over een geweldige stem vol soul te beschikken.

Dat begint al meteen in de fraaie gospel Pray, gedragen door mooi pianospel van Bob Fridzema, waar Zoe’s krachtige soulstem volledig tot haar recht komt. In de daaropvolgende rocksong Nowhere Left To Go zet Zoe vocaal illustere voorgangsters als Janis Joplin in de schaduw met haar van soul doordrenkte performance.

Vervolgens laat Zoe in de fraaie slowblues Sometimes We Fight, gedragen door het orgelspel van mede-componist Bob Fridzema, horen in het langzame werk te kunnen excelleren.

Tekstueel staat Zoe ook haar mannetje, zoals te horen is in Don’t Wanna Help Anyone, waar ze al rockend even genadeloos afrekent met een ex-vriendje, wat ze in Little Boy nog even dunnetjes over doet met een ex-vriendje dat zo nodig op zoek moest naar een jonge bloem en vervolgens op hangende pootjes terugkomt bij ‘mama’.

Hoogtepunt van Nowhere Left To Go is de prachtige ballad Might Need To Fly (geschreven samen met gitarist Guy Smeets), waarin Zoe schijnbaar moeiteloos laveert tussen haar soulvolle rockstem en een lieflijke kopstem. Het album besluit met een fraai soulful duet van Zoe met de contrabas van Brandi Disterheft en de ontroerende folkrock van Dear Mom.

Op haar 15e album, dat ze zelf produceerde laat Layla Zoe horen een absolute topzangeres te zijn met een fantastisch krachtige rockstem waar de soul vanaf druipt.

Grote klasse!

Tracklist:
01. Pray
02. Nowhere Left To Go
03. Sometimes We Fight
04. Don’t Wanna Help Anyone
05. This Love Will Last
06. Susan
07. Little Boy
08. Might Need To Fly
09. Lies
10. Dear Mom

Website: Layla Zoe