Recensie: King Weed – Let There Be Weed

 

King Weed - Let There Be Weed

King Weed – Let There Be Weed
Format: Digital / Label: Independent
Release: 2021

Tekst: Peter Marinus

King Weed hoort met dit album thuis in de Ere Divisie van de Stoner Rock!

Als een Stoner Rock album geheel instrumentaal is, wil dat nog niet zeggen dat je dan met een saai album te maken hebt. Neem nu het nieuwe album van de Franse band King Weed. Een band, die bestaat uit Lucas (gitaar), Antoine (gitaar), Charles (bas, keyboards) en Ruben (drums).

Deze mannen leveren tien songs af, die je stuk voor stuk bij je kladden grijpen en niet meer loslaten. We hebben hier te maken met een ware riffmachine, die zijn loodzware riffs doorspekt met de nodige melodieuze elementen afkomstig uit de Classic Rock.

Zo is de opener Psychonaut een zeer lomp funky riffend nummer met de nodige melodieuze invloeden. Een zeer opwindende en opzwepend nummer is het resultaat.

Het gaspedaal wordt ietsjes ingetrapt in Conquerors Of The Light. Lucas en Antoine leveren hier de nodige gitaarduels af (wat trouwens op het hele album gebeurt). Na een schrapend en schurend intro start Motherland, een zwaar slepend bluesy Stoner Rocknummer. De riffmachine gaat onverdroten voort met de logge zoemende groover Radioactive Land.

Het intro van Onward lijkt Whole Lotta Rosie en Black Betty met elkaar te verenigen. Een messcherp riff-a-rama numer met een duidelijk heavy 70’s geluid. In Dragonfly schakelt de band over op trage donkere rock met een hoog Blue Öyster Cult gehalte en snijdend bluesy gitaarwerk. Zowel Humanoid als Bounded By Chains horen in de categorie “loom pompend en psychedelisch”.

Outside The Box heeft een mystiek schurend zwaar geluid en de afsluiter van het album, Spirits Over Us, rifft loodzwaar de speakers uit.

Tracklist:
01. Psychonaut
02. Conquerors Of The Light
03. Motherland
04. Radioactive Land
05. Onward
06. Dragonfly
07. Humanoid
08. Bounded By Chains
09. Outside The Box
10. Spirits Over Us