Justin Saladino Band – Live
Format: CD / Label: Productions Bros Records
Releasedatum: 2020

Tekst: Peter Marinus

Dat het bij bluesrock niet altijd om krachtpatserig loeihard gitaarwerk hoeft te gaan bewijst dit derde album van de Justin Saladino Band uit Montreal. Een album, dat live werd opgenomen in de Piccolo Studios in Quebec door zanger-gitarist Justin Saladino, bassist Gabriel Forget, gitarist Antoine Loiselle, toetsenist David Osei-Afrifa en achtergrondzangeres/percussioniste Lucie Martel.

Bij de bluesrock van deze band speelt de soul een zeer grote rol. Dat komt ten eerste door het zeer soulvolle stemgeluid van Justin en zijn groovende band, die qua stijl vaak ergens tussen Keb’ Mo’ en Robert Cray zit.

De band opent met de loom groovende bluesrock van Take What You Need, een nummer met een opgewekt sprankelend geluid en een hoog soulgehalte. Het luchtig groovende Honey zit daarna overduidelijk in de Robert Cray hoek.
Bad Habit klinkt iets feller maar nog altijd luchtig groovend. Justin beperkt zich, qua gitaarspel, tot zeer functionele priemende gitaarinjecties en bewijst hier een prima soulzanger te zijn.
Het intiem deinende You Don’t Know How It Feels is zeer soulvol op een haast “MIdnight Train To Georgia”-achtige manier met sfeervol priemend gitaarwerk.
We blijven in de intieme soulhoek met de warme ballad All You Ever Need waarin Justin zich van zijn breekbare kant laat horen en waarin de prima tweede stem van Lucie Martel opvalt. Justin en zijn band deinen warm verder in de semi-akoestische ballad Put The Hammer Down. Dit Keb’ Mo’-achtige nummer voelt als een warme deken. De intieme soulballad Peace With You is een behoorlijk bluesy nummer met de intens huilende gitaar van Justin in een belangrijke rol.
Dan is het hoog tijd voor schroeiend harde bluesrock in Purple Girl. Een broeierig pompend nummer dat klinkt als een bluesy Lenny Kravitz nummer. Na het zeer aangename soulbluesnummer A Fool I’ll Stay gaan we met Justin naar het Irish Bordello en zoals het, waarschijnlijk (!), in een bordeel toegaat is dit een gestaag pompend nummer vol gepassioneerd vlammend gitaarwerk.
Met het zeer broeierige en funky bonusnummer No Worries, met zijn schurende slidegitaar, laat Justin zijn publiek en ons, de luisteraars, met een zeer voldaan gevoel achter.

Dit album valt in de categorie “bluesrock aanraders”!

Tracklist:
01. Take What You Need
02. Honey
03. Bad Habit
04. You Don’t Know How It Feels
05. All You Ever Need
06. Put The Hammer Down
07. Peace With You
08. Purple Girl
09. A Fool I’ll Stay
10. Irish Bordello
11. No Worries (bonus track)

Website: Justin Saladino Band