Recensie: Joe Bonamassa – Time Clocks

 

Joe Bonamassa - Time Clocks

Joe Bonamassa – Time Clocks
Format: CD – LP – Digital / Label: Mascot Label Group – Provogue
Release: 2021

Tekst: Jan Wolf

Te bestellen bij o.a. Bol.com

Time Clocks geeft een andere tijd aan dan voorheen….

Het nieuwe studioalbum van Joe Bonamassa heet ‘Time Clocks’ en verschilt in veel opzichten van wat we de laatste jaren van de man gehoord hebben, eigenlijk is dat wel een goede ontwikkeling want los van de aanwezige kwaliteit in zijn voorgaande albums betrapte ik me toch op enige JB vermoeidheid.

Het is op dit nieuwe, tien nummers tellende, album Joe gelukt om zo links en rechts wat nieuwe paden te bewandelen hetgeen resulteert in wat misschien zijn wel zijn sterkste album in jaren genoemd kan worden. Het klinkt groots in zijn aanpak. Van de filmische intro track Pilgrimage tot lekkere blues in Hanging On A Loser en momenten waarop je de geest van Jimmy Page hoort rondwaren…

Het album is naast Joe mede geproduceerd door vaste co-producer Kevin Shirley en gemixed door Bob Clearmountain en werd opgenomen in New York, in de Germano studio en The Hit Factory.

De sessie voor ‘Time Clocks’ begonnen als een Trio album maar ontwikkelden zich als snel tot een project dat een grotere aanpak vergde. Achtergrond zangeressen en strijkers…waar passend wordt het van stal gehaald. De terugkeer naar New York liet Joe naar eigen zeggen weer inspiratie opdoen in de vibe en energie die deze metropool met zich meebrengt , hoewel de stad tijdens de periode van opnames net als de rest van de wereld gebukt ging onder strikte maatregelen ,is dat niet een van de vibes die we terughoren op ‘Time Clocks’…gelukkig maar.

Met ‘Time Clocks’ is er een meer dan geslaagde bijdrage geleverd aan Joe‘s oeuvre.

Tracks:
01. Pilgrimage
02. Notches
03. The Heart That Never Waits
04. Time Clocks
05. Questions And Answers
06. Mind’s Eye
07. Curtain Call
08. The Loyal Kind
09. Hanging On A Loser
10. Known Unknowns

Line-up:
Joe Bonamassa ; Guitars & Vocals
Steve Mackey ; Bass
Anton Fig ; Drums & Percussion
Bobby Summerfield ; Percussion
Lachy Doley ; Piano
Bunna Lawie ; Didgeridoo

Website: https://jbonamassa.com/

Credits: Eleanor Jane