Recensie: Joe Bonamassa – Now Serving Royal Tea Live From The Ryman

 

Joe Bonamassa_Royal Tea Live at the Ryman

Joe Bonamassa – Now Serving Royal Tea Live From The Ryman
Format: CD – LP – Digital / Label: Provogue – Mascot Label Group
Release: 2021
Tekst: Danny van den Deijssel

Te bestellen bij o.a. Bol.com

Toen Joe Bonamassa eind 2020 zijn laatste wapenfeit ‘Royal Tea’ uitbracht was het uiteraard de bedoeling dat er een wereldtournee zou plaatsvinden ter promotie, zeker gezien het feit dat in datzelfde jaar zijn debuutalbum opnieuw werd uitgebracht vanwege het 20-jarig jubileum.

Inmiddels weten we dat 2020 er anders uitzag en dat er nagenoeg geen concerten plaats konden vinden. Wat een muzikaal gemis was dat, niet alleen voor ons liefhebbers, maar ook voor de muzikanten zelf. Joe zou Joe niet zijn als hij daar geen commerciële draai aan wist te geven en ja hoor ook hij koos voor een streamconcert, uiteraard niet gratis, maar de (in mijn ogen) relatief hoge prijs mocht de pret niet drukken.

Een ding weet je bij Joe altijd zeker, hij levert altijd topkwaliteit. Dit leidde er dan ook toe dat dit concert in meer dan 40 landen werd gestreamd. Om toch enigszins het gevoel van een publiek te creëren werd The Ryman gevuld met kartonnen poppen, zodat ook de muzikanten iets hadden om naar te kijken.

Joe opent het concert met de openingstrack van Royal Tea, When One Door Opens. Het album wordt niet helemaal integraal gespeeld. Zo worden High Class Girl en Lookout Man! naar voren gehaald alvorens de langste track wordt ingezet. Why Does It Take So Long To Say Goodbye is absoluut een van de hoogtepunten. Wat een prachtige blues en Joe haalt zeker alles uit zijn gitaar wat zeker voor kippenvel zorgt.

Hierna worden de overige nummers van de plaat gespeeld met uitzondering van Savannah. Dit gemis wordt opgevangen door drie nummers van zijn heruitgebrachte debuutplaat.

Enige nummer dat niet op de plaat staat maar wel gespeeld is Evil Mama afkomstig van ‘Redemption’ (2018). Dit was dan een mooi extraatje voor de mensen die een stream ticket hebben gekocht.

Website: Joe Bonamassa

Joe Bonamassa – Now Serving Royal Tea Live From The Ryman - back

Hits: 37